Nytænkning af køkkener til 65+ segmentet85 designstuderende, businessfolk og design-, bolig- og livsstilseksperter fra Danmark, Finland, Sverige, Estland, Letland, Litauen og Polen samlet til design- og innovationscampNytænkning af køkkener til 65+ segmentet var på programmet, da fem designteams mødtes og blev matched med fem businessteams fra Polen, de nordiske og baltiske lande på en intensiv design- og innovationscamp i København i starten af juli. De fem teams blev vurderet af en bred sammensat jury ud fra kriterierne mest innovativ og størst realiseringspotentiale. En succes- Designcampen har været en succes, udtaler direktør Betina Simonsen fra Innovationsnetværket Livsstil Bolig & Beklædning, der står for campen. Hun fortsætter: Inspireret af de ungeHenrik Knudsen, salgschef og partner i det danske firma CompoTeck, der er underleverandør til træ- og møbelindustrien og en af virksomhederne på vinderteamet ”Living Kitchen”, fortæller: - Jeg er blevet meget inspireret af designcampen og mødet med de unge designstuderende. Jeg har fået indblik i designprocessen. Det er nyt for mig, at designere arbejder så analytisk i starten af processen, det er positivt. Det var interessant at få mulighed for at indgå i en synergi med dem og se tilblivelsen af nye koncepter og produkter. Henrik Knudsen tilføjer, at han finder det bekymrende, at så få store danske køkkenvirksomheder har set det potentiale, som designcampen er. Selv fik han en unik mulighed for at etablere en række kontakter til Polen, de nordiske og baltiske lande, som han ikke kunne få andre steder, og som nu skal undersøges nærmere. Juli 2013 |
”The Good Life Kitchen” vandt for sin nytænkning og for implementering af ny teknologi. Bl.a. en fleksibel multifunktionel ”hjælpende hånd”, der kan bære op til 80 kilo og benyttes til at skrue låg af med. Endvidere er køkkenet forsynet med åbne hylder, der kan køre op og ned og på den måde sikre, at alle køkken-skåle, tallerkner mv. kan nås. |