dot_animation
17.7.2024
18:23

Kører gennem krisen med dansk trafikteknologi

Danske busvognmænd vil øge deres konkurrenceevne gennem teknologisamarbejde, der udspringer af et stort udviklingsprojekt

En styrkelse af danske busvognmænds muligheder for at effektivisere busdriften, disponere offentlige kørselsordninger og levere miljøeffektiv kørselsadministration, som vil imødekomme et kommende EU-krav om miljødeklaration af alle transportformer – det er formålet med et udviklingsprojekt, som foreningen Danske Busvognmænd er ved at lægge sidste hånd på, og som vil muliggøre et teknologisamarbejde, der skal øge busvognmændenes konkurrenceevne.


seMere

Helt i top med innovation og effektivitet

Det er vigtigt at bibeholde produktionsfaciliteter i Danmark, mener adm. direktør i TIME

Som optakt til lanceringen af den 100 pct. eldrevne liftbil, den nye ”grønne” produktserie, gearede man i 2009 op i udviklingsafdelingen hos TIME og ansatte flere ingeniører. I dag er der seks ingeniører foruden en stab af montører i afdelingen, der udvikler lifte, styringer m.m. for det amerikanske moderselskab, TIME Manufacturing Company i Texas – verdens næststørste producent af billifte med en årlig omsætning på ca. 100 mio. Euro.


seMere

Svær start for verdens første 100 pct. eldrevne liftbil

Men lanceringen i 2009 blev en døråbner til nye kunder for TIME, der har udviklet og produceret elbilen

Projektet lykkedes teknisk set, men finanskrise og et mistet fokus på at være energi- og miljørigtig umiddelbart efter det højt profilerede klimatopmøde i København i december 2009 tog for en stor del gennemslagskraften ud af lanceringen af verdens første 100 pct. eldrevne liftbil – udviklet og produceret hos TIME i Farsø.


seMere