Eliminerer udgifter til produktion af prototyper
3D printeren fra Create It Real giver mulighed for en mere innovativ produktudvikling
- Man kan udvikle og innovere mere, uden at omkostningerne løber løbsk – og dermed få et bedre produkt, før man starter en masseproduktion op.
Sådan sammenfatter Jérémie Pierre Gay, indehaver af Create It Real, erhvervslivets fordele ved at bruge Aalborg-firmaets 3D printer, der praktisk taget kan eliminere udgifterne til at producere prototyper.
|
|
En 3D printer i alle hjem
Aalborg-firmaet Create It Real vil gøre det muligt for os alle selv at producere en masse ting derhjemme
Den dag er ikke fjern, hvor man selv producerer den lille plastikdims, der er gået i stykker og er skyld i, at opvaskemaskinen ikke længere fungerer som den skal. Hvor man derhjemme producerer stellet til sine nye briller. Og mange, mange andre ting. Det er et fremtidsperspektiv, som også åbner op for fremstilling af organer til ens egen krop ved brug af egne celler.
|
|
Vidundermateriale skal bruges i fremtidens 3D print
Teknologisk Institut har til opgave at udvikle 3D print teknologierne til at kunne håndtere nye kompositmaterialer
Teknologisk Institut undersøger lige nu, hvordan man kan skabe nye typer produkter der udnytter vidundermaterialet graphen og dets unikke mekaniske, termiske og elektriske egenskaber. Målet er at udvikle metoder, så graphen kan bruges i plastikmaterialer til 3D print, og det kan skabe revolutionerende nye produkter til f.eks. automobil- og flyindustrien samt inden for forbrugerelektronik.
|
|
Fra madkasse til korrosive miljøer og offshore
Plast Center Danmark har mange projekter i gang og handler ud fra princippet ”intet er for småt, og intet er for stort”
Innovative anvendelser af plast med henblik på optimering af solcellepaneler. Kompositmaterialer i korrosive miljøer. Udvikling af emballage til sund skolemad. Valg af materialer til fremtidens bolig. Efteruddannelse af plastindustriens medarbejdere.
|
|
Innovation skal øge dansk plasteksport
Plast Center Danmark bringer plast ind i enhver sammenhæng, hvor det med fordel kan anvendes
Plastindustri er en af de tunge drenge i Danmark, når det gælder eksporterhverv. Udvikling og fremstilling af tekniske plastkomponenter, bl.a. dele til vindmøller, fremmer både beskæftigelsen og eksporten, hvorimod lowtech produktion af legetøj, køkkengrej og alle tænkelige og ”utænkelige” småting i plast for længst er udvandret til lavtlønsområder. Innovation skal være med til at sikre og helst øge den danske plasteksport, og innovation er i høj grad omdrejningspunktet hos Plast Center Danmark.
|
|
Udviklingsprojekt kan blive til eksportsucces
I samarbejde med otte virksomheder har Plast Center Danmark udviklet en trappe i kompositmaterialer, som gør op med rustproblemer i danske svømmehaller
Svømmestadion Danmark i Esbjerg kæmper ligesom andre svømmehaller med, at trapper, skamler og andre ståldele ruster. Overfladisk korrosion er ikke farlig for sikkerheden, men er et æstetisk problem.
|
|
”Grøn” dansk urne på vej verden rundt
En noget usædvanlig brancheglidning og udvikling af en særlig bionedbrydelig bio-plast er baggrunden for Hørsholm-firmas succes med lancering af NatureUrn
De er fire brødre, som ejer firmaet. To af dem, Claus og Rolf Jacobsen, står for den daglige drift. Claus Jacobsen er oprindeligt uddannet radio- og TV-tekniker, men gjorde for 20 år siden sin hobby, bådebyggeri, til sit levebrød og driver den dag i dag Claus Jacobsen Bådværft i Hørsholm. Rolf Jacobsen er tidligere vekselerer og bor i Vancouver i Canada. Sammen driver de firmaet Nordmark Jacobsen ApS og er på vej rundt i verden med et unikt produkt.
|
|