dot_animation
23.6.2024
12:41

Opskriften på at skabe virksomheder ud af forskning

Agro Business Park fokuserer på at generere innovation og iværksættere, og her er en række eksempler på, at det virker

Agro Business Park og Det Nationale Center for Jordbrug og Fødevarer under Aarhus Universitet ligger rent fysisk side om side i Foulum nær Viborg og arbejder også tæt sammen om at få den værdifulde forskning inden for det biobaserede samfund kommercialiseret gennem nye virksomheder og produkter. Hvor Aarhus Universitet Foulum fremavler forskningsresultaterne, kan Agro Business Park hjælpe med at nyttiggøre forskningen og få resultaterne hurtigt ud i samfundet.


seMere

Innovations-konkurrence om ”den biobaserede økonomi”

Agro Business Parks Innovations-konkurrence 2012 præmierer de to bedste forslag med 50.000 kr. og muligheden for videreudvikling af en god idé

For ottende gang lancerer Agro Business Park sin årlige innovationskonkurrence, som i år har temaet ”den biobaserede økonomi” - herunder jordbrug, biomasse, bioenergi, miljø- og agroteknologi.


seMere

Hun studerede og opfandt barberskum mod røde knopper

Og har i dag sit eget firma Shabenaa og produktet ShaveSafe, som hun skrev speciale om på universitetet sammen med sin partner

Nana Rytter Nielsen, 29-årig tidligere undertøjsmodel, fik en god idé, mens hun gik på universitet og lavede sit speciale. Hun opfandt et barberskum mod røde knopper og indgroede hår og brugte specialet som forretningsplan. I dag er hun sin egen chef i firmaet Shabenaa. På blot to år er hun blevet nomineret til Årets Kvindelige Iværksætter, og hendes produkt er nomineret til Årets Groomingprodukt og har været i flere internationale magasiner. 


seMere

Gode idéer bakkes op af 75 års erfaring på det internationale marked

Iværksættere i Mads Clausen Entrepreneur Park får professionel rådgivning, forskning, teknisk knowhow, forsøgsværksteder m.m. stillet til rådighed af Danfoss

- Et innovativt miljø, hvor iværksættere kan udvikle og afprøve deres idéer i samspil med det internationale forskningsmiljø, der i forvejen eksisterer hos Danfoss.

Sådan beskriver direktør Anker Jørgensen den eneste privatejede iværksætterpark i Europa, Mads Clausen Entrepreneur Park, der er en del af den 254.000 kvm. store Danfoss Industrial Park og ligger dør om dør med bl.a. Danfoss A/S, Sauer-Danfoss, Siemens Flow Instruments og ca. 20 andre eksterne servicevirksomheder. 


seMere