dot_animation
26.5.2024
0:58

Innovationspriser til larvefødder, vandsensor og tørreenhedsbeholder

For 10. gang har Agro Business Park afholdt sin innovationskonkurrence

Vinderne af Agro Business Parks innovationskonkurrence 2013 blev kåret i forbindelse med et arrangement under temaet ”Fremtidens iværksættere i den biobaserede økonomi”. Vinderprojekterne er et drejeligt larvebæltemodul til jordbrugets robotter, traktorer og tungtlastede vogne, en sensor til kontinuerlige målinger af bakteriekoncentration i drikkevand og en fleksibel tørreenhedsbeholder til målrettet absorbering af fugt i fødevarer og/eller prøvematerialer.


seMere

Vil ottedoble dansk produktion af økologisk vinterraps

Iværksættervirksomheden Knold & Top ApS har stor succes med udviklingen af den hvide raps, der har mange unikke egenskaber i forhold til de traditionelle gule raps 

Erik Tybirk, opfinder og direktør i virksomheden Knold & Top ApS, som arbejder med forædling af raps med særligt fokus på alternative blomsterfarver, har udviklet to hvide vårrapssorter, Lysidé og SilverShadow, og en hvid vinterraps, Witt. Formålet med forædlingen er, at sorterne skal være mere miljøvenlige at dyrke, sundere og smage godt.


seMere

Kapital til innovativ forretningsidé

Wildlife Communication Technologies får tilført kapital fra investeringsselskabet Agro Business Innovation A/S

Med idéen om et intelligent fugleskræmsel, AniMan – et system til bortskræmning af fugle og vildt i marker – vandt Wildlife Communication Technologies Agro Business Parks innovationspris i 2012. Et halvt år efter blev virksomheden nomineret til og vandt Agromeks nyhedspris i kategorien ”Markbrug” for systemet. Og nu skyder Agro Business Innovation A/S så yderligere kapital i virksomheden.


seMere

Fremtidens landbrug: Robotter høster enggræs til biogas

Små intelligente robotter skal i et nyt projekt udvikles, så de kan høste og hente værdifuld biomasse fra lavbundsarealer

Danmark har mange enge, som kan levere biomasse til fremtidens bioraffinaderier. Men engene er ofte våde og svære at høste. Derfor er ideen om at udvikle intelligente letvægtsrobotter til at høste og hente biomassen blevet skabt. Projekt ”Grassbots” skal udvikle og demonstrere løsninger til at hente mere biomasse fra lavbundsarealer, hvor der er et stort biomassepotentiale til anvendelse i bl.a. økologisk biogasproduktion og fremtidens bioraffinaderier. 


seMere

Intelligent fugleskræmsel

Med Adaptive Animal Management System, AniMan, kan store tab af afgrøder forhindres

AniMan, Adaptive Animal Management System, er et innovativt system til bortskræmning af vildt i marker, et såkaldt intelligent fugleskræmsel. Her tales der ikke om et fugleskræmsel i den traditionelle forstand, men derimod en intelligent kasse, der ved hjælp af akustisk registrering kan opdage tilstedeværelsen af vildt og skræmme disse bort, hvis de er i konflikt med menneskelige aktiviteter. Det kan f.eks. være i forbindelse med landbrug, boligområder, lufthavne osv.


seMere

Intelligent varmeapparatur til smågrise

Animal Care ApS har modtaget prisen ”trestjernet Agromek nyhed” for produktet eHeat

eHeat er et trådløst og webbaseret varmearmatur til smågrise, der installeres i grisehulernes tag. Produktet er udviklet af Animal Care ApS, der har specialiseret sig i innovative driftsløsninger til landbruget og bidrager til energioptimering, driftsbesparelser, bæredygtig produktion og bedre dyrevelfærd ved hjælp af IT og elektroniske løsninger.  


seMere

Reducerer gyllelugt og øger gødningsværdi

Tredje generations gylleadditivet Active NS er udviklet af Karl Erik Molbech, der startede eget firma som 65-årig

Det er over 20 år siden, han opfandt produktet. Mange lignende produkter er kommet til gennem årene, men som ét af de eneste har hans produkt formået at holde sig på markedet i mere end to årtier. For to år siden udviklede han tredje generation af produktet og startede som 65-årig sit eget firma – med øjeblikkelig succes, afsætning i 15-20 lande verden over og en forventning om at ekspandere kraftigt i de kommende år. 


seMere