dot_animation
17.7.2024
18:8

Danmark går i offensiven med ny teknologi for en halv milliard kroner

Højteknologifonden investerer i 21 ambitiøse samarbejder mellem virksomheder og universiteter

Markante investeringer skal bringe Danmark helt frem på banen i kampen om fremtidens vigtige teknologier. En halv milliard kroner investerer Højteknologifonden i samarbejde mellem virksomheder og universiteter om udvikling af ny teknologi. Halvdelen af virksomhederne har mindre end 50 ansatte, hvilket styrker vækstlaget i dansk erhvervsliv.


seMere

Sætter skub i dansk højteknologisk pilotproduktion

Teknologisk Institut skal bringe fremtidens nye innovative og højteknologiske produkter frem til en økonomisk bæredygtig produktion og markedsføring 

Teknologisk Institut skal i de næste tre år opbygge en ny tværgående og fleksibel indsats inden for højteknologisk pilotproduktion til gavn for mindre og mellemstore virksomheder. Initiativet skal sikre, at dansk erhvervsliv hurtigt og sikkert kan få succes med at skabe vækst og nye arbejdspladser og bevare produktionen i Danmark. 


seMere

Superlaser afslører organiske fingeraftryk

En ny laser med den største infrarøde bølgelængde nogensinde er skabt i Danmark

Et fælles forskerteam fra Århus Universitet, DTU og virksomheden NKT Photonics har udviklet en laserkilde med verdens største infrarøde bølgelængdeområde. Ingen har tidligere kunnet fremstille infrarødt laserlys i de bølgelængder og over så stort et bølgelængdeinterval.


seMere