dot_animation
23.6.2024
13:58

Ny 3D teknologi producerer eksportkød af høj kvalitet

Danish Meat Research Institute på Teknologisk Institut har udviklet en avanceret robot, som giver mere ensartede og præcise udskæringer af svinekamme

I fremtiden bliver det lettere for de danske slagterier at levere mere ensartede og kundetilpassede produkter til eksportmarkederne. Danish Meat Research Institute (DMRI) på Teknologisk Institut har i et unikt samarbejde mellem maskinfabrikken Attec og slagterierne Tican og Danish Crown udviklet en ny avanceret robotskæremaskine, som med utrolig høj præcision kan tilskære fedtlaget på svinekamme. Resultatet bliver mere ensartede produkter af højere kvalitet og med mindre spild.


seMere

Undersøger proteinhydrolysaters evne til at modvirke fedme og diabetes

Diet4Life står bag videnstungt fødevareforskningsprojekt, som Agro Business Innovation A/S og Seed Capital Denmark har investeret i

Agro Business Innovation A/S har sammen med Seed Capital Denmark investeret i et videnstungt fødevareforskningsprojekt , der skal undersøge, om kosttilskud baseret på specifikke proteinhydrolysater kan modvirke udvikling af fedme og diabetes og dermed anvendes i forbindelse med vægtkontrol.


seMere

Små virksomheder tøver med åbent innovationssamarbejde

Det er en af udfordringerne for ny dansk fødevareklynge, der skal gøre fødevareerhvervet til et af landets stærkeste væksterhverv

Klyngedannelse er en erklæret vækststrategi i Danmark. For stærke erhvervsklynger skaber vækst og arbejdspladser. Og nu skal landets styrkeposition på fødevareområdet udnyttes til at skabe en europæisk guldklynge, der kan være en af verdens stærkeste på området. Derfor indgår Arla Foods, Region Midtjylland, Landbrug & Fødevarer, Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Future Food Innovation et formelt samarbejde om at skabe en klyngeorganisation på fødevareområdet. Små og mindre store virksomheders modvilje for at indgå i et klyngesamarbejde kan dog bremse klyngens vækst og styrke.


seMere

Trådløst sensorspyd til overvågning af afgrøder

Hidtil har sensorteknologien Sensseed® været indkapslet i bolde, men fås nu også i et to meter langt spyd

Sensorteknologien Sensseed® til overvågning af korn- og frølagre i landbruget og fødevareindustrien har indtil nu været indkapslet i små plasticbolde, der fordeles i lageret og måler bl.a. temperatur og fugtighed. Men nu lancerer firmaet bag teknologien, Webstech, endnu et produkt – et trådløst sensorspyd.


seMere

”Live” test- og innovationsmiljø for fremtidens fødevarer

Kantinen i Agro Food Park er omdannet til et Food Oberservatory – et levende laboratorium

Agro Food Park i Skejby har organiseret og ombygget kantinen til at teste og udvikle produkter for fødevareproducenter. Det kan både være leverandører til catering- og kantinebranchen og til detailhandelen. Dette ”real life” testmiljø kaldes i daglig tale Food Observatory og går ud på at arbejde med kantinen og dens brugere/gæster som en innovationsenhed, et levende laboratorium, hvor et produkt testes i hele serviceforløbet fra fødevarens levering, håndtering og servering til den endelige konsumering ude i kantinen eller hjemme hos forbrugerne. Det er en helt unik innovationsservice til fødevarebranchen.


seMere

Kød skal mørnes af trykbølger

DMRI, Teknologisk Institut, er med i et EU-projekt, der undersøger mulighederne for at afkorte mørningstiden for kød 

Danish Meat Research Institute, DMRI, der er en division i Teknologisk Institut og verdens største og internationalt førende videncenter indenfor forskning og innovation i animalske fødevarer, er med i et EU-projekt, som undersøger mulighederne for at afkorte mørningstiden for kød med det formål at forbedre spiseoplevelsen for forbrugerne og at nedsætte industriens omkostninger til opbevaring og energi.


seMere

Ny dansk sensorteknologi kan løse globalt problem

Webstech ApS har udviklet en trådløs sensor, der kan afhjælpe et årligt tab på 17 pct. i verdens fødevarelagre pga. råd og svampevækst

I kraft af højteknologi indkapslet i små plasticbolde kan sensorer måle bl.a. temperatur og fugtighed i landbrugets afgrødelagre og varsle landmanden via sms eller e-mail, hvis der sker ændringer i forholdene i et afgrødelager. Dermed kan landmanden nå at reagere, inden afgrøden går tabt.


seMere

Karameller med baconsmag introduceres i Danmark

”Jeg ved godt, det lyder klamt. Men det smager faktisk godt”, lyder det fra direktøren i Det Danske Sukkerbageri 

Bacon hitter. Ikke kun i sin sprøde og knasende form, men nu også som smag i karameller. Det har konfektureleverandøren, Det Danske Sukkerbageri, sørget for. De har som de første og indtil videre eneste i verden lanceret karamellerne med den noget utraditionelle smag.


seMere

Henter produktion hjem fra udlandet for at styrke innovation

”Vi bliver mere effektive til innovation, når det foregår i Danmark, siger adm. direktør Flemming Paasch, Easyfood A/S

Hurtigere og hurtigere.

Sådan er kravene til Easyfood A/S, for hvem det i stigende grad er blevet et konkurrenceparameter at udvikle og få nye produkter ud i butikkerne hurtigst muligt. Og denne øgede udviklingshastighed opnår man bedst i et tæt samspil med produktion. Derfor har virksomheden, som var blandt de første herhjemme til at outsource produktion til bl.a. Polen og Bosnien, netop flyttet en del produktion hjem fra udlandet til de to topmoderne produktionslinier i Kolding.


seMere

Forretningsmodel bygget til forandring

”Bøvl er det, der skal til for at skabe forandring”, siger adm. direktør i Easyfood A/S, der siden starten i 2001 har investeret ca. en kvart milliard kroner i innovation

Innovation er drivkraften i fødevarevirksomheden Easyfood A/S, og helt fra starten i 2001 har den grundlæggende forretningsmodel været bygget til forandring.


seMere

Højere træfsikkerhed med brugerdreven innovation

- Træfsikkerheden i udviklingen af nye produkter bliver højere.

De seneste år har Easyfood A/S arbejdet meget med brugerdreven innovation og vil ”dyrke” den endnu mere fremover, fortæller adm. direktør Flemming Paasch og siger videre:


seMere