dot_animation
6.6.2020
1:13
Søg på brancher
facebook

Ny software giver smartphone-feel
på billig hardware

Danske dataingeniører hos Mjølner Informatics har udviklet et avanceret grafisk bibliotek, der kan give brugeroplevelse som den, der kendes fra smartphones og tablets

Med iPhone og iPad har Apple sat standarden for, hvordan vi bruger touchskærme. Derfor er også simple og billige enheder baseret på bittesmå processorer nødt til at være lige så enkle og intuitive. Det problem har danske dataingeniører løst.

En tiendedel af prisen på en smartphone – eller endnu billigere. Det er prisniveauet på den hardware, som ligger til grund for touchbaserede fjernbetjeninger. Alligevel skal brugeren kunne styre dem med fingerbevægelser, som vi kender det fra de dyre smartphones.

Umiddelbart lyder det som en umulig opgave.

Avanceret grafisk bibliotek

Men det er alligevel lykkedes dataingeniører fra Mjølner Informatics at udvikle et avanceret grafisk bibliotek, der kan give en brugeroplevelse, som lever op til de facto standarden, som vi kender fra smartphones og tablets. TouchGFX giver en high-end brugeroplevelse på low-end embedded hardware. Det grafiske bibliotek er uafhængigt af platform, har lavt strømforbrug og giver en iPhone-lignende oplevelse på selv ganske små processorer.

‒ Fagfolk siger, at det ikke kan lade sig gøre at køre den her grafik på  eksempelvis en lille 48MHz processor. Men det kan vi altså, siger account manager Jørgen Mygind fra Mjølner Informatics og tilføjer:

‒ Det er vores opgave at gøre det umulige teknisk muligt. Med det her grafiske bibliotek, TouchGFX, har vi samlet Mjølners årelange erfaring med brugergrænseflader, så de er lige til at gå til for vores virksomhedskunder.

Det grafiske bibliotek anvendes til at udvikle en specieldesignet brugergrænseflade på små og billige enheder.

Flere store virksomheder bruger TouchGFX

Bl.a. Linak og Velux har allerede taget teknologien i brug. Velux har brugt TouchGFX til deres nye serie af ovenlysvinduer, der alle bliver leveret med en touchbaseret fjernbetjening.

September 2012