dot_animation
19.4.2024
2:50
Søg på brancher
facebook

Stål- og metalvirksomheder i Halsnæs Kommune får innovationstjek

Et samarbejde mellem Halsnæs Kommune og Force Technology skal være med til at skabe vækst og flere arbejdspladser i Halsnæs

Der er potentiale for vækst i flere af virksomhederne i Halsnæs. Derfor er Halsnæs Kommune gået sammen med det teknologiske serviceinstitut Force Technology om at tilbyde udvalgte lokale virksomheder et innovationstjek. Innovationstjekket, hvor Halsnæs Kommune har den formidlende rolle mellem Force Technology og virksomheden, kommer 360° omkring virksomheden, så produktion, processer, materialeanvendelse m.v. får et grundigt eftersyn.

- Det er vigtigt, at vi som kommune giver vores erhvervsliv den bedst mulige støtte. Når vi går ind og tilbyder et innovationstjek, er det for at hjælpe virksomhederne med at stille skarpt på deres behov, deres innovationspotentiale og samarbejdsmuligheder. Tjekket skal også give Halsnæs Kommune mulighed for yderligere at målrette vores hjælp til lokale virksomheder, så vi får øget væksten og får skabt flere arbejdspladser, siger Bertil Nyenstad, formand for Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme.

Kortlægning af innovationsmulighederne

Flere virksomheder har allerede sagt ja til tilbuddet, og i løbet af vinteren får de besøg af en innovationsrådgiver fra Force Technology. Rådgiveren skal i første omgang hjælpe virksomhederne med at kortlægge deres innovationsmuligheder- og udfordringer. Men innovationsrådgiveren hjælper også virksomheden med at realisere deres udviklingspotentiale ved at sætte virksomhederne sammen med relevante eksperter.

Susanne Damgaard, der er innovationsrådgiver i Force Technology, siger:

- Vores erfaring er, at virksomhederne får meget ud af de her besøg. Derfor er vi glade for Halsnæs Kommunes erhvervsinitiativ. Det bliver første gang, at Force Technology henvender sig til en specifik erhvervsklynge, og vi forventer at det giver et afkast i form af en større viden om den lokale stål- og metalbranche.

Omkostningsfrit for kommunen

Innovationsrådgiverne er finansieret af Forsknings- og Innovationsstyrelsen under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. Force Technology er et af ni godkendte teknologiske serviceinstitutter (GTS), der udfører innovationstjek. Initiativet er omkostningsfrit for Halsnæs Kommune.

Januar 2012