dot_animation
25.4.2024
8:40
Søg på brancher
facebook

Ny måtte kan vaskes i almindelig vaskemaskine

Mattimax er lavet af mikrofiber, hvorfor den tåler at blive vasket mindst 500 gange

En måtte, der både er mere effektiv end andre måtter, og som kan vaskes i almindelige vaskemaskiner, har netop set dagens lys. I fire år har folkene bag måtten arbejdet på at udvikle den nye Mattimax.

Måtten er lavet af mikrofiber og kan vaskes i maskinen mindst 500 gange. Ved at kunne vaske måtten selv kan firmaer fremover spare penge, fordi de ikke længere er afhængige af at leje måtter, der skal vaskes af leverandøren. Omkring 8.000 kroner kan der spares over en femårig periode, hvis man plejer at få måtten vasket hver 14. dag.

Også for private er det en fordel, at de fremover vil kunne have en professionel måtte af allerhøjeste kvalitet. Det har de færreste private i dag. Firmaet Mattimax har testet 15-20 forskellige modeller for at finde den helt rette model. Man har testet forskellige former for materiale til både hjørner, kanter og bagsiden og er nu klar med en måtte, der også på verdensplan er blandt de bedste.

Hård luv contra blød luv

Hvor andre måtter er lavet med hård luv, fordi det er så holdbart, er Mattimax lavet med blød luv. Det bevirker, at måtten kommer bedre ind i afkroge og følger skoens mønster og fjerner skidt alle steder. Den suger væske på de våde vinter- og efterårsdage og samler blade og plantestumper i de tørre perioder. Derfor forhindrer Mattimax hele året rundt, at folk bærer snavs ind.

Med det nye materiale, Mattimax er lavet af, er det for første gang også muligt at lave en solid måtte i blød luv. 

Poducenten regner med, at måtterne vil være i byggemarkeder og varehuse fra januar 2013. De sælges også i Tyskland, Schweiz, Østrig og Luxembourg.

November 2012