dot_animation
27.11.2020
14:25
Søg på brancher
facebook

Skoleelever innoverer på InnoCamp 2012

For tredje gang gennemfører Fredericia Kommune sin InnoCamp, der bl.a. skal tjene som brobygning

500 elever fra folkeskolerne og ungdomsuddannelserne i Fredericia Kommune mødes til InnoCamp 2012 den 6.-8. november. I løbet af de tre dage, skal de imponere erhvervslivet med deres kreative ideer, skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

InnoCamp er også tænkt en som brobygning mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Desuden sker der en brobygning i forhold til virksomhederne, som deltager i campen, og virksomhederne bruger også campen til at rekruttere fra. 

Fem lokale virksomheder – Electrolux, Spar Nord, Carlsberg, Veksø og Fredericia Bibliotek – skal stille opgaver til de unge, som der så skal idégenereres på under InnoCamp. De deltagende virksomheder peger på, at de gerne vil involvere lokalsamfundet i deres produktudvikling på den ene eller anden måde. De opfatter rent faktiske de unge på campen som nogle interessante og værdifulde sparringspartnere i udvikling og innovation, fordi de er bedre til at tænke ud af boksen og ikke er begrænset af noget filter.

Andre har øje på campen

Andre kommuner finder innocampen, som Fredericia har skabt, meget interessant. Campen lever nu på tredje år, og der er en række gode håndgribelige erfaringseksempler på, at brobygningstanken rent faktisk virker. Flere kommuner sender i år repræsentanter til InnoCamp for at få idéer til, hvordan man får unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Linket til at gøre flere unge mennesker interesseret i at gennemføre en ungdomsuddannelse kan meget vel ligge i den slags arrangementer - koblet med en udvikling af skolesystemet og de enkelte uddannelser.

Undervisningsministeriet har også fået øje på Fredericias InnoCamp og havde derfor indbudt campleder Annemette Skovgaard Jensen til at komme og holde oplæg om campen på konferencen ”Det der virker” i DGI Byen i slutningen af oktober. 

Vinderne af InnoCamp 2012 får lov til at fremlægge deres ide til Danish Entrepreneurship Award 2012 (den 14. November 2012), hvor der kommer ca. 5000 elever og dyster fra hele landet, slutter pressemeddelelsen.

November 2012