dot_animation
29.3.2024
13:26
Søg på brancher
facebook

Innovationspris for pålægsemballage

Slagterforretningen Christian Vollstedt i Haderslev har opfundet en emballage, der er med til at mindske madspild

Den sønderjyske, familieejede slagterforretning Christian Vollstedt i Haderslev kan fejre 150 års jubilæum med en plads i finalen til Innovationsprisen, en del af FDB’s Grønne Idépris, der i år sætter fokus på at mindske madspild. Det er Christian Vollstedts pålægsemballage, der mindsker mængden af den mad, vi smider ud derhjemme, der har sikret virksomheden en plads i finalen.

Pålægget dobbeltpakkes i en maskine, der kan forsegle flere gange. I den færdige pakke kan der f.eks. være fem skiver spegepølse, herefter en forsegling og endnu et rum med yderligere fem skiver. Forbrugerne kan på den måde nøjes med at åbne ét rum ad gangen og dermed undgå, at resten af pålægget bliver tørt og gammelt, før det bliver spist.

Et problem mange kender

Christian Vollstedts idé er en enkel løsning på et problem, mange danskere kender fra deres hverdag. I Danmark smider vi hvert år cirka 237.000 tons spiseligt mad ud derhjemme. Det svarer til, at hver dansker smider omkring 63 kilo mad ud hvert år, og kød og kødpålæg er blandt de varer, der ofte ryger ud i stedet for at blive spist.

Idéen viser, at simple ændringer af produkter og emballage kan betyde en mærkbar forskel for forbrugerne, så vi undgår at smide så meget mad ud. Den er et eksempel på, at innovation ikke kun handler om at opfinde nyt, men i lige så høj grad om at bruge eksisterende viden og teknologi på nye måder.

- Når pålægget holder sig friskt, vil mange flere forbrugere bruge hele pakken i stedet for at smide de sidste skiver ud. Christian Vollstedt løser et problem, rigtig mange af os kender fra vores dagligdag. Idéen er enkel, som mange af de allerbedste idéer ofte er, og den kan gøre en stor forskel, både for miljøet og familiens pengepung, siger Signe Didde Frese, programchef for klima og miljø i FDB.

FDB’s Grønne Idépris

Formålet med FDB’s Grønne Idépris er at indsamle og præmiere de ideer, der er med til at skabe en bæredygtig omstilling i måden, vi forbruger, producerer og driver dagligvarehandel på. Udover Innovationsprisen uddeler FDB også en Forbrugerpris samt en Uddannelsespris.

November 2012

  829fbc_groenpris_logo_rgb.jpg - Højre billede 427x463