dot_animation
25.4.2024
23:16
Søg på brancher
facebook

Ny supply chain – ”one to rule them all”

Grundfos har øget kundeservicelevel med otte procentpoint og reduceret leveringstid med ca. 16 pct. og lager med 20 pct.

Med et innovativt tiltag – opbygningen af én sammenhængende global forsyningskæde – har Grundfos skabt en konkurrencemæssig fordel, der både er med til at sikre pumpegigantens position som global markedsleder og danske arbejdspladser.

Partner i Implement Consulting Group, Søren Skjødt, en af arkitekterne bag nyskabelsen, udtaler:

- Krisen i 2008 var en stor øjenåbner. Ikke alene stod det klart for mange af os, at vores forretningsmodeller var kommet til kort – den var også et forvarsel om en langt mere turbulent fremtid, hvor vi meget hurtigt indså, at det er de fleksible og handlekraftige virksomheder, der kommer til at stå tilbage som vinderne.

Grundfos var af samme holdning og påbegyndte øjeblikkeligt at definere en proces, der kunne honorere de nye spilleregler for præcision og fleksibilitet. Det stod hurtigt klart, at der var behov for et helt nyt set up. Ikke blot i relation til SAP-støttesystemer, men også i relation til roller og ansvarsfordeling, hvor koordination nu skulle varetages på tre forskellige niveauer.

Lokalt, regionalt og globalt

Alle de lokale demandplaner konsolideres ugentligt op til tre regionale, som så igen samles til én global. For hver kæde har Grundfos etableret et supply chain council, som samler data og forbereder input og indstillinger til de nødvendige ledelsesbeslutninger efter samme proces på alle lokationer verden over. På globalt plan samler Grundfos alle data og beslutningsgrundlag i en executive supply chain committee, der mødes med Grundfos' director of demand supply integration, Ebbe Gubi, som facilitator.

Samarbejdet har betydet et øget kundeservicelevel med otte procentpoint og ca. 16 pct. reduceret leveringstid til kunder samtidig med en overraskende nedgang på 20 pct. i lager.

- Der er tale om et produkt af gensidig forståelse for, hvor vi skal hen, og hvordan vi kommer derhen sammen, og det overraskende resultat er således et entydigt vidnesbyrd om den positive effekt, indsatsen har haft, siger Søren Skjødt.

November 2012