dot_animation
27.11.2020
14:50
Søg på brancher
facebook

Nemmere at bruge
og flere muligheder

Det webbaserede rådgivningsværktøj, SimHerd, er blevet forbedret

SimHerd A/S, der udvikler et webbaseret rådgivningsværktøj, som kan foretage økonomiske konsekvensberegninger af alternative scenarier i en malkekvægsbesætning, har siden juni 2012 brugt meget krudt på at forbedre brugerfladen af SimHerd-modellen.

Udviklingsprojektet, som har modtaget støtte af it-forum midtjylland, har for eksempel sørget for, at kalibreringen af modellen næsten er blevet overflødig, da modellen nu selv er i stand til at estimere de rigtige inputparametre ud fra de indlæste data. Desuden har man forbedret indholdet af rapporten og forenklet simuleringen af spændende scenarier, såsom udlicitering af kvierne, reduktion af celletallet og salg af lavdrægtige kvier til eksport. Det er nu blevet nemmere at finde ud af, om disse tiltag kan betale sig i den enkelte besætning. 

Den nye generation

Den nye generation af SimHerd-modellen er blevet nemmere at bruge samtidig med, at brugeren har fået flere muligheder. Forbedringerne er dog ikke lavet ved at gå på kompromis med modellens videnskabelige styrker. Viden om den enkelte besætning og forståelsen af dynamikken i en kvægbesætning er stadigvæk en betingelse for at bruge beslutningsværktøjet. 

- De nye opdateringer i SimHerd har kraftigt reduceret tiden, der bruges på kalibrering. Det har gjort, at jeg som bruger kan bruge mere tid på det analytiske arbejde, siger dyrlæge Lars Pedersen, D&K, Tinglev Dyrehospital.

Tilbyder workshops

I 2013 tilbyder SimHerd A/S nye workshops om SimHerd 2.0 med fokus på at regne spændende scenarier igennem i brugernes egne besætninger og formidling af resultaterne. Efter at SimHerd A/S i det sidste halve år også har fået rigtig gode erfaringer med at undervise driftsledere på landbrugsskoler, tilbydes der nu også workshops til interesserede mælkeproducenter. Desuden tilbydes workshops til dyrlæger og rådgivere – både til nybegyndere, og brugere med mere erfaring.

November 2012