dot_animation
19.4.2024
0:26
Søg på brancher
facebook

Forbedrer automatisk dæktrykstyring
i entreprenørmaskiner

Simrit lancerer ny specialudviklet simmerring, der bl.a. kan håndtere den vanskelige opgave med roterende hjul

Pakning- og tætningsproducenten Simrit lancerer nu en specialudviklet simmerring til automatisk dæktrykregulering i moderne landbrugs- og entreprenørmaskiner. Den patenterede CTI (Central Tire Inflation) håndterer den vanskelige opgave med roterende hjul, dæktryk på op til 8-bar samt et arbejdsmiljø præget af industrielle olier, smuds og støv.

Central og automatiseret dæktrykstyring giver store fordele under arbejde med moderne landbrugs- og entreprenørmaskiner. For eksempel giver et lavere dæktryk ved kørsel på blød mark et markant bedre greb, mens kørsel på en asfalteret vej kræver et højere dæktryk. Dæktryksstyringens automatik kan styres fra maskinens førersæde under kørsel.

Dæktrykstyring til hjul på landsbrugs-, bygge- og anlægsmaskiner skal kunne modstå store trykbelastninger og samtidigt være velegnet til arbejde under påvirkning af f.eks. smøremidler, støv, smuds. Typiske PTFE-tætninger klarer ikke opgaver i sådanne miljøer, hvorimod den nye CTI-tætningsring fra Simrit er specielt beregnet til disse opgaver. 

Tætninger ofte et svagt led

- Tætninger til landbrugs- og entreprenørmaskiner med automatisk regulering af dæktryk under kørsel er ofte betragtet som et svagt led, da tætningerne skal forsegle mod både olier, snavs og høje lufttryk, siger Dennis Pedersen fra Simrit og fortsætter:

- Den nye CTI-simmerring er specielt beregnet til at arbejde i forskellige medier på hver side af tætningen, hvilket løser dette problem. Samtidig er holdbarhed og pålidelighed signifikant forbedret. Det er med til at sikre optimalt dæktryk, uanset om maskinen kører på jord, asfalt, sand, mudder, grus eller i andet barskt terræn.

To sammensatte dele

CTI-tætningen består af to sammensatte dele og beskytter de roterende hjulnav fra luft på den ene side og olie og snavs på den anden side. Den ene del er en slidstærk PTFE-tætning, der forsegler mod høje lufttryk på op til otte bar og samtidigt reducerer belastningen på den tilstødende FKM-tætningsdel. FKM-tætningens funktion er at holde tæt mod de anvendte smøremidler og snavs fra maskinens omgivelser.

Simrit, der er en del af den globale Freudenberg-koncern, udvikler, producerer og sælger en komplet serie af produkter inden for standard- og specieltætninger.

December 2012

 

qjt1--SimritCTI2.jpg - Højre billede 379x483

Den nye specialudviklede simmerring.