dot_animation
20.4.2024
4:9
Søg på brancher
facebook

DiaApp til diabetikere

International opmærksomhed omkring dansk projekt, der skal hjælpe unge diabetikere via smartphones

DiaApp er et projekt, som har fokus på unge diabetikere. Gruppen bag projektet består af Teknologisk Institut, H.C. Andersen Børnehospital (Odense Universitetshospital), KMD og CellPoint Mobile. Katrine Vedel er projektleder og sidder til daglig som økonomi og projektstyringsansvarlig i Center for Robotteknologi på Teknologisk Institut.

Projektet hører under Partnerskabet UNIK, der har som mål at skabe bedre offentlige velfærdstilbud til patienter med kroniske lidelse og omtaler DiaApp i sit januar nyhedsbrev:

I Danmark findes i dag 2.500 børn med type 1 diabetes, hvoraf den største gruppe er i 10-19 års alderen. Antallet er unge med diabetes er også stigende med en fordobling over de sidste 10 år.

At få diagnosen “diabetes” kan være både skræmmende og forvirrende. Den daglige rutine ændres for både diabetiker, forældre og søskende. Det har vist sig, at målinger, der foretages af patienten selv, og som øger opmærksomheden omkring sammenhængen mellem kost, motion, medicinindtagelse og diabetestilstanden som helhed, kan bidrage til at mindske de økonomiske og fysiske problemer relateret til diabetes væsentligt.

Den dårligste regulering

Desværre er diabetikere i 10-19-års alderen generelt den aldersgruppe, der har den dårligste regulering af deres diabetes. De hjælpemidler, der er til rådighed, appellerer ganske enkelt ikke til denne aldersgruppe. I DiaApp projektet har man derfor valgt at tage udgangspunkt i noget man ved appellerer til målgruppen: Smartphones. Man vil udvikle en app, som kan bruges til at understøtte selvmonitorering og regulering af diabetes hos unge diabetikere.

Understøtter, træner og motiverer

Vision for DiaApp er at understøtte indlæring af nødvendig viden, sikre træning af nødvendig viden og motivere til at være mere opmærksom på pleje af sygdommen og logning af data (egenomsorg)

I projektet har der været afviklet en række brugerstudier for at afprøve og kvalitetssikre konceptet for DiaApp. Man er nu i gang med at udvikle selve appen, og det vil ske i tæt samarbejde med brugerne for at sikre, at DiaApp også kommer til at appellere til de kommende brugere.

International opmærksomhed

DiaApp er blevet inviteret med på konferencen ”The 6th International Conference on Advanced Technologies & Treatments for Diabetes” i Paris (27. februar til 2. marts 2013). 

Februar 2013