dot_animation
19.4.2024
16:2
Søg på brancher
facebook

Nye muligheder for mennesker med
kognitive udfordringer

Nyt teknologisk hjælpemiddel, MOBI:DO, kan skabe en nemmere hverdag for mennesker med ADHD, demens, senhjerneskade, autisme og andre kognitive udfordringer

Via den nyeste mobilteknologi og nutidige trend, QR-koder, har virksomheden, Curaga ApS, skabt et nyt hjælpemiddel, der er innovativt og  løser nogle meget konkrete opgaver i hverdagen.

Testresultater viser, at MOBI:DO bl.a. kan sørge for fastholdelse på arbejdsmarkedet og gøre det nemmere for unge med Kognitive udfordringer at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse. Dette betyder ikke alene øget livskvalitet for brugerne, men også et positivt samfundsmæssigt perspektiv. 

QR-koder med uendelige muligheder

Via QR-koder, der scannes med mobiltelefonen, får brugerne direkte adgang til to-do lister og vejledninger, der gør det nemmere at bevare koncentrationen om de enkelte opgaver og samtidig skabe et overblik over hverdagens gøremål. Opgaverne er forinden oprettet i et webbaseret computerprogram, hvor QR-koden er blevet genereret og printet ud.

MOBI:DOs trinvise vejledninger kan laves med tekst, billeder, lydindtalelser samt videoklip og struktureres med tidsvarighed og kalenderpåmindelser. Det betyder at alle koder kan tilpasses optimalt til den enkelte bruger og dennes individuelle behov. 

Startede som eksamensprojekt

Det er tre unge iværksættere, Niki Nielsen, Lasse Emil Hildebrandt og Jakob Klein Petersen, der har etableret Curaga ApS og søsat projektet med MOBI:DO. Et projekt der oprindeligt startede som en eksamensopgave på Syddansk Universitet i Odense, hvor Niki Nielsen sammen med Jakob Klein Petersen var ingeniørstuderende. Siden viste det sig, at ideen havde stort potentiale, og Curaga ApS er blevet finansieret fra Syddansk Teknologisk Innovation, har hentet støtte fra både Teknologisk Institut og Welfare Tech Region ligesom udviklingen af systemet er sket i samarbejde med blandt andre Alzheimer Foreningen og Center for Rehabilitering og Specialrådgivning Region Syddanmark. 

Nye standarder for hjælpemidler

De tre iværksættere har baseret virksomheden på visionen om at skabe innovation inden for velfærdsteknologien og samtidig tilføre selvhjulpenhed og øget livskvalitet til mennesker med kognitive udfordringer. Med MOBI:DO er det første store skridt taget, og produktet sætter helt nye standarder for hjælpemidler til denne målgruppe.

MOBI:DO lanceres til privatpersoner samt offentlige og private institutioner inden for pleje- og specialundervisningssektoren.

April 2012