dot_animation
23.4.2024
19:34
Søg på brancher
facebook

Vinder international designpris

Arkitekten Bjarne Frost løb med designernes svar på en Grammy-award, nemlig årets Red Dot Award/product design 2013

Det er første gang, den aarhusianske arkitekt og designer Bjarne Frost indstiller et produkt til konkurrencen Red Dot Award, og han endte med at vinde en af de internationalt anerkendte priser. Designpriserne ved Red Dot Award tildeles produkter af fremragende kvalitet og innovativt design, og betragtes verden over som et kvalitetsstempel.

- Det er en stor anerkendelse at blive vurderet af nogle professionelle designere, der mener, at det man har begået er godt og innovativt design. Det er en stor tilfredsstillelse, siger arkitekten, der siden 1989 har drevet BjarneFrostDesignOffice i Aarhus. Han arbejder desuden som designer for virksomheder som Philips, Thorn, Priess og OneRoom, fungerer som Akademirådets censor på landets arkitektskoler og er udvalgt som medlem af kunstnersamfundet.

Nyttigt og funktionelt design

Med håndbruseren til øjenskylning har Bjarne Frost skabt et funktionelt produkt til moderne laboratorier og industrimiljøer for den danske virksomhed Broen A/S, der leverer komplette nødbrusersystemer:

- Funktionaliteten har været det retningsgivende, og så kom designet i anden række, fortæller Bjarne Frost om håndbruseren, der primært skal fungere i en nødsituation, nemlig hvis nogen får noget farligt i øjnene. Håndbruseren fungerer sådan, at så snart der gribes om den, aktiveres de bløde stråler, der giver en optimal skylning af øjnene.

Produktet skiller sig ud

Red Dot-prisen blev første gang uddelt i 1955 og har siden udviklet sig til at være en af de største og mest prestigefyldte designpriser i verden – med mere end 4.600 indstillinger fra ca. 50 lande. Internationale virksomheder som Porsche, Canon og Artemide har tidligere vundet prisen. I år var der blandt andet fokus på graden af innovation, ergonomi samt funktionalitet. Kvaliteter som Bjarne Frost med øjenskyller håndbruseren åbenbart ramte plet - med rosende ord til følge:

"Til trods for at niveauet i konkurrencen hvert år stiger, lykkes det jeres produkt at skille sig ud fra mængden. Det er en strålende succes."

Marts 2013