dot_animation
28.3.2024
19:29
Søg på brancher
facebook

Nyt test- og certificeringscenter   

Cemtec i Hobro bliver hjemsted for centret, og en af verdens førende virksomheder indenfor test og certificering har valgt at være med i projektet

Efter flere måneders arbejde med at afdække markedets behov for et dansk test- og certificeringscenter er der kommet udbytte af anstrengelserne. Der er nu definitivt bevilget 8,7 millioner kroner til projektet. Det nye test- og certificeringscenter får hjemme på Cemtec i Hobro og forventes at skabe minimum 20 nye arbejdspladser indenfor de næste fem år. 

Det er Cemtecs stærke internationale position indenfor gas-, brint- og brændselsceller, der i første omgang fik hollandske KIWA, der er blandt verdens førende virksomheder indenfor test og certificering af nye teknologier, til at kigge mod Hobro i det nordjyske, hvor det nye test- og certificeringscenter var sendt i udbud.

På baggrund af den store interesse for projektet valgte Cemtec at ansætte Michael Grøn som projektleder pr. 1. marts i år. Dette med henblik på at afdække markedets behov for et test- og certificeringscenter i Danmark, samt at gennemgå muligheder med KIWA.

Tilsagn om samarbejde

Udbyttet af arbejdet har været markant. En del større virksomheder har meldt positivt tilbage, herunder har nogle store landsdækkende aktører allerede givet tilsagn om et samarbejde.

Derfor har den definitive bevilling af 8,7 millioner kroner til etableringen af centret naturligvis også skabt både begejstring og målrettet fokus på det videre arbejde. Et beløb, der kommer fra henholdsvis EU (50 pct.), Regionens egne udviklingsmidler (25 pct.) og øvrige partnere i projektet (25 pct.).

Den rigtige fremgangsmåde

- Det er glædeligt at konstatere, at vi valgte den helt rigtige model, hvor vi har taget udgangspunkt i kunderne. Jeg har de seneste måneder haft mulighed for at afdække markedet og reelt finde ud af, hvad der er kundernes behov. Det er nu et solidt og afgørende udgangspunkt for opbygningen af centret, fortæller Michael Grøn. 

Også hos Cemtecs direktør Lars Udby er der begejstring for, at det nu definitivt er lykkedes at få finansieringen af test- og certificeringscentret definitivt på plads.

- At en af verdens førende virksomheder indenfor test og certificering, KIWA, vælger at være med i projektet, styrker os naturligvis i, at det er en rigtig god ide med et stort potentiale. Det vidner om, at vi har opbygget et specielt miljø og et stærkt fundament af kompetencer, fortæller Lars Udby.  

Juni 2013

 

Michael Grøn – projektleder hos Cemtec.