dot_animation
24.4.2024
17:41
Søg på brancher
facebook

77 mio. euro til innovation i robotteknologi og IKT

Omkring 200 små og mellemstore virksomheder fra hele Europa forventes at deltage i EU-initiativet I4MS

77 millioner euro under EU-initiativet I4MS (ICT for Manufacturing SMEs) skal over de næste tre år sparke gang i den europæiske innovation inden for IKT og robotteknologi hos små og mellemstore fremstillingsvirksomheder. Initiativet skal give øget mulighed for at skabe vækst og nye forretningsområder gennem udvikling og brug af informations- og kommunikationsteknologi, IKT, og robotteknologi, oplyser innovationsnetværket RoboCluster i sit nyhedsbrev.

Med udgangspunkt i syv hovedprojekter og mere end 150 innovative delprojekter samles europæiske innovatører og virksomheder i I4MS omkring udvikling, modning og implementering af IKT og robotteknologi til fremstillingsindustrien – lige fra emner som design og konstruktion til laserbaseret produktion og industrirobotter.

Vejen til ny viden og udvikling

Omkring 200 små og mellemstore virksomheder fra hele Europa – fordelt på leverandører og aftagere af IKT og robotteknologi – forventes at deltage i I4MS. Deltagende virksomheder kan drage fordel af at deltage på tre måder: Direkte økonomisk støtte til at forbedre produkter eller fremstillingsprocesser. Erhvervelse af nye teknologier og teknologisk viden. Og adgang til nye markeder og samarbejdspartnere i hele Europa.

Virksomheder vil have mulighed for at søge om deltagelse i delprojekter i både 2014 og 2015.

Via Linkedin-gruppen for I4MS kan man få viden om nye teknologier og  mulighederne for at søge om støtte til forbedring af produkter og fremstillingsprocesser.

Factories of the Future

I4MS er del af det offentlige/private partnerskab ”Factories of the Future” (PPP FoF). PPP FoF er et værktøj til at sikre, at industriens prioriteter og ønsker afspejles i EU's støtteprogrammer, og at europæiske virksomheder med innovationsønsker er i stand til at drage fordel af forskning i EU-regi –  gennem åbne, lette og hurtige støtteordninger.

Hvorfor I4MS?

Konkurrenceevnen hos europæiske fremstillingsvirksomheder afhænger af deres evne til at levere innovative produkter, der produceres økonomisk rentabelt og i høj kvalitet. Ofte stammer produkternes innovative del fra IKT, og produktionsprisen holdes nede og kvaliteten høj gennem et robotteknologisk produktionsapparat. I4MS skal understøtte de europæiske SMV´ers muligheder for at skifte gear i deres produktion og opnå nye konkurrencemuligheder og markeder.

September 2013