dot_animation
27.11.2020
14:47
Søg på brancher
facebook

500 idérige unge på InnoCamp 2013

Seks private og offentlige virksomheder i Fredericia stiller med hver deres opgave

80 grupper med hver seks unge, som er sat sammen på tværs af folkeskoler og ungdomsuddannelser. Seks private og offentlige virksomheder med hver sin opgave, som de unge skal løse. Og en tændt flok lærere, der holder gryderne i kog. Det er grundingrediensen i InnoCamp 2013, hvor 500 unge, skarpe hjerner dyster om at komme med den bedste løsning på virksomhedernes opgaver.

Spar Nord, Fredericia Bibliotek, Carlsberg, Fredericia Kommune, Veksø og Fredericia Sygehus har leveret de konkrete opgaver, og i tre dage går det således løs med teambuilding, idégenerering, mindmapping, målgruppebeskrivelse, konceptudvikling, elevatortale og præsentation. Den bedste løsning på hver opgave går videre til finalen, som foregår i Fredericia Idrætscenter.

De seks opgaver

Fredericia Sygehus: Hvilke muligheder ser I for, at sygehusvæsnet kan nedsætte antallet af udeblivende patienter og samtidig minimere oplevelse af ventetid ved dagsprogrammer i ambulatorier?

Carlsberg: Hvordan kan man bruge selve produktet til at skabe incitament til køb af Carlsberg SPORT og involvere folk?

Veksø: Hvordan skal byens centrum designes, så aldersgruppen 14-20 år har lyst til at komme der – og bruge stedet aktivt?

Spar Nord: Hvordan kan Spar Nord Fonden udbrede 10tilforskel konceptet, så endnu flere kan deltage i konkurrencen om de 10.000 kr. hver måned?

Fredericia Kommune: Hvordan markedsfører Fredericia Kommune sig bedst som en attraktiv arbejdsplads?

Fredericia Bibliotek: Hvordan når biblioteket og de unge hinanden?

Fjerde gang

Det er fjerde gang, at campen afholdes, og også denne gang sprudler det med energi og virkelyst.

- Innovation er et buzzword, der dukker op overalt, fordi alle er klar over, at nytænkning og iværksætteri er afgørende for at sikre vores samfund fremover. Jeg tror, at vores InnoCamp i Fredericia har fået så stor succes, fordi vi har skabt et koncept, der er konkret og nemt at gå til for både lærere og elever. Vi taler ikke kun om at innovere, her gør vi det rent faktisk, fortæller campleder Annemette Skovgaard Jensen fra IBC Fredericia Middelfart.

Som noget nyt er der i år tre offentlige virksomheder blandt deltagerne, og det er et helt bevidst valg fra arrangørernes side.

- Vi må erkende, at det offentlige i lige så høj grad som det private arbejdsmarked har brug for innovative kræfter i fremtiden. Udviklingen af velfærdsteknologi og smarte løsninger bliver altafgørende for vores velfærd, og derfor vil vi gerne være med til at åbne de unges øjne for de mange spændende karrieremuligheder, der også ligger her, fortæller Annemette Skovgaard Jensen.

Oktober 2013