dot_animation
27.11.2020
15:41
Søg på brancher
facebook

Tager lavenergi til nye højder

Med to nye modeller i køle- og fryseskabe kan Gram Commercial tilbyde en model, der er så energieffektiv, at den åbner for en helt ny klasse inden for energimærkning

En gennemgribende designopdatering af produktlinjerne til professionelle køkkener har banet vej for en serie af køle- og fryseskabe, der åbner for ny energimærkning og lægger afstand til konkurrenterne, når det gælder energiforbrug.

Det er godt nyt til ansatte i storkøkkener og indkøbere, som holder skarpt øje med det grønne regnskab, når Gram Commercial lancerer to helt nye modeller i forbindelse med en opdatering af de forskellige produktlinjer. De nye modeller bærer navnene Eco og Superior – og lanceres i første omgang i Plus-serien.

En sand energiduks

– Med Superior kan vi tilbyde en model, der er så energieffektiv, at den åbner for en helt ny klasse inden for energimærkning. Der er absolut tale om en sand energiduks, forklarer Anders Sjøgaard, salgs- og marketingdirektør hos Gram Commercial.

Superior tager hul på fremtidens ecodesign, hvor EU skærper kravene til professionelle køle- og fryseprodukter for at dæmpe energiforbruget. Når ecodesign-direktivet træder i kraft den 1. juli 2015, vil Superior Plus med et energiforbrug på bare 395 kWh/året placere sig i energiklassen A+ som det første skab på markedet. I øvrigt en energiklasse, som officielt først indfases fra 1. juli 2016.

Nem aftørring

Designmæssig nytænkning med flere patenterede løsninger gør de to nye modeller i Plus-serien nemme at betjene for personalet i travle køkkener. Skabene har bl.a. helt glatte overflader med integreret håndtag og indbygget styring bag toppanelet, så aftørring er nemt klaret uden spor efter vand- eller sæberester.

– Det har været vigtigt for os at udvikle det nye design, så løbende rengøring og vedligehold ikke sætter spor på produkterne. Det mener vi er lykkes rigtig flot med det nye design, siger Anders Sjøgaard.

I løbet af de kommende 12 måneder lanceres Eco og Superior-modellerne løbende i produktlinjerne Twin, Euro og Midi. Desuden kommer Plus-serien på markedet som dobbeltskab i de to modeller. Dermed er serien nu komplet med ni produkter i form af enkelt- og dobbeltdørs køle- og fryseskabe, køleborde i tre størrelser samt to blæstkølere/-frysere. 

Oktober 2013

 

Superior tager hul på fremtidens ecodesign, hvor EU skærper kravene til professionelle køle- og fryseprodukter for at dæmpe energiforbruget.