dot_animation
27.11.2020
15:52
Søg på brancher
facebook

Støtte til innovative studerende

Talentforløbet ”Spirekassen”, som Boligfonden Kuben står bag, har afgørende betydning for deltagernes projekter

Boligfonden Kubens nye talentforløb ”Spirekassen” er et program for unge talentfulde studerende i Danmark. Ved en Master Class, som fonden netop har afholdt i København, lød der meget ros til programmet.

Fælles for responsen fra de unge talenter var, at deltagelsen i forløbet havde haft afgørende betydning for deres respektive projekter. Støtten var blevet brugt på vidt forskellige ting, som for eksempel udvikling og produktion af prototyper, advokatbistand og indhentning af patent.

Livgivende

- Boligfonden Kuben ønsker med Spirekasse-programmet at sætte fokus på innovative talenter blandt unge studerende i Danmark. Fonden har de senere år været igennem en udvikling fra deltagelse i store etablerede forskningsprojekter til at blive den fond, der støtter talentmassen blandt de studerende. I denne Master Class har vi oplevet, at vores priser på 25.000 kroner i høj grad har været livgivende for de meget forskellige projekter, siger formand for Boligfonden Kubens bestyrelse, Gøsta Knudsen.

Psykologisk rygstød

Deltagerne i Spirekasse-forløbet gav udtryk for, at de havde haft stort udbytte af forløbet og roste det for især tre ting: Enkle procedurer og få krav i forbindelse med ansøgning. Værdifuld økonomiske betydning af Spirekasse-prisen. Vigtigt psykologisk rygstød at blive anerkendt.

Samtidig gav deltagerne forslag til Boligfonden Kuben om udbygning af netværksplatforme imellem de enkelte deltagere. Dermed vil der være endnu større mulighed for vidensdeling og sparring. Talenterne opfordrede desuden til at gøre Spirekasse-forløbene endnu mere værdifulde ved at åbne op for samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner.

Oktober 2013

 

Stel-serien ”Kofoed”, en komposition i træ, glas og keramik, er et af Spirekasse-projekterne.