dot_animation
27.11.2020
15:45
Søg på brancher
facebook

Verdens mest innovative robot

Universal Robots fra Odense har vundet international robotkonkurrence med robot-armen UR5

I skarp konkurrence med robotter fra Japan, USA, Tyskland og England blev robot-armen UR5 fra Universal Robots kåret som en verdens mest innovative robot i en international robotkonkurrence på verdens største automationsmesse Automatica i Tyskland. Prisen er samtidig en anerkendelse af den rekordvækst, virksomheden bag de nye fleksible robot-arme har opnået siden 2008.

- Førstepladsen er et dejligt stort skulderklap til hele vores medarbejderstab og vores 75 forhandlere i hele verden, som har arbejdet hårdt for vores robotters succes, siger Vice President i Universal Robots, Thomas Visti.

En jury af eksperter fra de to internationale robotorganisationer, The International Federation of Robotics (IFR) and IEEE Robotics and Automation Society hyldede opfinderen Esben Østergaard med en statuette for Invention and Entrepreneurship in Robotics and Automation Award og en præmie på 2.000 dollars.

Juryens begrundelse for at kåre UR5 er, at selve produktet imponerer med dets sikkerhed, brugervenlighed og fleksibilitet, fordi robotten kan stå side om side med medarbejderne og øge effektiviteten. Men juryen betonede også det faktum, at Universal Robots har gjort det muligt for SMV’ere at automatisere, fordi UR-robotterne både er økonomisk overkommelige og lette at tage i brug. Desuden har det gjort indtryk på juryen, at det er lykkedes Universal Robots på ganske få år at skabe distribution af robotten i store dele af verden og præstere en iøjnefaldende stejl vækst.

Globalt gennembrud 

I 2011 kom gennembruddet for alvor, idet Universal Robots solgte 400 robotter globalt. I år forventer robotproducenten mindst at fordoble salget.

Der er tale om universelle robotter i den forstand, at alle kan bruge den overalt i verden og til alverdens automationsopgaver, og det var netop det, der oprindelig var visionen for en af opfinderne, Esben Østergaard.

- Som robotforsker konstaterede jeg et stort hul i automationsmarkedet. Der manglede nogle små, fleksible letvægtsrobotter, der passede til SMV-markedets behov, fortæller Esben Østergaard. Ideen blev født i 2005, og i 2008 var UR5 en realitet. Nu har den også fået en efterfølger, UR10-robotten, der har en længere rækkevidde og større løfteevne, men ellers bygger på samme principper.

Universal Robots beskæftiger 40 medarbejdere, og al produktion og udvikling foregår i Odense. Robotproducenten har forhandlere i 35 lande fordelt på fire verdensdele. 

Maj 2012

 

"Der manglede nogle små, fleksible letvægts-robotter, der passede til SMV-markedets behov", fortæller robotforsker Esben Østergaard.

yun1-60770-Thomas_Visti_1.jpg - Højre billede 1146x

"Et dejligt stort skulder-klap", siger Thomas Visti, Vice President i Universal Robots, om kåringen af UR5 som verdens mest innovative robot.