dot_animation
27.11.2020
15:58
Søg på brancher
facebook

Nyt regeringsinitiativ støtter
design, mode og arkitektur

Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning er med i det nye Dansk Design- og Arkitekturkonsortium

Erhvervs- og Vækstministeriet har sat 12 mio. kr. af til at øge kendskabet til dansk mode, design og arkitektur på den internationale scene.  

Det nye Dansk Design- og Arkitekturkonsortium er støttet af Erhvervs- og Vækstministeriets fond, Fonden til Markedsføring af Danmark, med 12 mio. kr. over en treårig periode, mens konsortiepartnerne, der foruden en række store spillere fra arkitektur- og designbranchen blandt andre tæller FashionForum.dk-støtterne Danish Fashion Institute og Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning og disses partnervirksomheder, gerne skal finde yderligere finansiering. 

Dansk Design- og Arkitekturkonsortium bliver organiseret sådan, at en bestyrelse med bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen i spidsen varetager arbejdet. Foruden Lars Nørby Johansen, der blandt andet har været formand for Georg Jensen A/S, Vækstrådet og Falck, sidder otte bestyrelsesmedlemmer, der repræsenterer konsortiepartnerne:  

Danish Fashion Institute, Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning, Dansk Design Center, Danish Design Association, Danske Arkitekter, Dansk Arkitektur Center og Designskolen Kolding. Derudover repræsenterer Erhvervs- og Vækstministeriet de tre involverede ministerier: Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet

Vigtigt for Danmark

Den nyslåede bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen siger i en meddelelse:

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang med det forestående arbejde som formand for Dansk Design og Arkitekturkonsortium, et initiativ som er vigtigt for Danmark. Vi har unikke kompetencer inden for design, mode og arkitektur her i landet, og med en platform som konsortiet får vi mulighed for at integrere vores ressourcer, så vi står stærkere i den internationale konkurrence.

Dansk Design- og Arkitekturkonsortium overordnede formål bliver at øge kendskabet til dansk design, mode og arkitektur internationalt og udvikle Danmarks brand som design- og arkitektursamfund.

Juni 2012