dot_animation
29.3.2024
12:5
Søg på brancher
facebook

Innovationskonsortier 2012

Rådet for Teknologi og Innovation har for ansøgningsåret 2011 modtaget i alt 61 fase-1 ansøgninger. 17 gik videre til fase-2, og heraf har Rådet valgt at tilbyde medfinansiering til i alt otte nye innovationskonsortier med en samlet sum på næsten 99 mio. kr. Det samlede budget for innovationskonsortierne løber op i ca. 230 mio. kr.

De otte konsortier er:

LIQCOP - Liquid Quartz Coating for High-Quality Polymer Replication

Projektet sigter mod at udvikle en ny quartz-coating teknologi til formstøbning, der både kan erstatte traditionel polering af støbeforme og samtidig kan benyttes til fremstilling af avancerede, nanostrukturerede optikemner.

Genvind - Nationalt initiativ omkring genanvendelse af plastkompositter

Større viden omkring mulighederne for genbrug af plastkompositter skal reducere mængden af kompositaffald, der ender på lossepladsen, samt gøre det muligt at genanvende plastkompositter i produkter med høj værdi.

NanoEnergi - Et grundlag for og et bidrag til højteknologisk produktion i Danmark

Etablering af ny dansk teknologiplatform til fabrikation af en ny generation af biometanoldrevne mikrobrændselsceller skal bidrage til et på mange måder revolutionerende grønt energisystem brugbart i en lang række energikrævende produkter.

Optimeret opvarmning og nedkøling af kød-, skalddyr- og osteproduktion 

Udvikling af nye produktionsmetoder skal bidrage til at fastholde konkurrenceevnen i den danske landbrugs- og fødevaresektor, der derved kan beholde positionen blandt verdens mest eksportintensive.

REEgain - Innovative permanent magnet production, recovery and reuse

Kraftige permanente magneter er afgørende inden for vandforsyningen, vindenergi og fremtidens transport. Prissvingninger på mere end 900 % de år har medfødt et behov for at fokusere på udvikling af nye magnetiske materialer og teknologier, som er uafhængige af råstoffer fra en enkelt kilde.

INNOSORT - Innovativ optimal sortering og genanvendelse af affald

Bedre sortering af affald med høj genanvendelsesværdi adresserer store globale udfordringer og kan skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Realtidsstyrede robotter til kødindustrien

Udvikling af realtidsstyrede robotter skal omkostningseffektivisere og forbedre det fysiske arbejdsmiljø på danske slagterier, således at konkurrenceevnen på globalt plan kan opretholdes. De sensor- og robotløsninger, som bliver demonstreret af konsortiet, vil være løsninger, som kan anvendes til en lang række lignende problemstillinger, ikke kun i kødindustrien, men til arbejdsprocesser generelt, hvor der kræves dynamiske tilpasninger til det enkelte emne.

FUTUREMILQ - Høj mælkekvalitet i fremtidens malkesystemer

Konsortiet vil udvikle nye analysemetoder og early-warning systemer, der skal øge mælkekvaliteten i dagens malkesystemer og bidrage til innovativ udvikling af fremtidens malketeknologi. Perspektivet er reduceret spild og øget produktivitet hos mejerier og mælkeproducenter samt en øget afsætning af nye teknologiske løsninger fra udstyrsproducenterne.

Juli 2012