dot_animation
27.11.2020
14:53
Søg på brancher
facebook

Fokuseret udvikling er nøgleord for ny netværksleder

Charlotte Darre tager over som netværksleder i InnoBYG

Den 1. juli 2012 overtog Charlotte Darre rollen som netværksleder i innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri, InnoBYG, efter René Østergaard.

Charlotte Darre, der arbejder på Teknologisk Institut i Aarhus inden for byggeri med fokus på bæredygtighed, energi og innovation, siger:

- Vi har brug for en fokuseret udvikling for at nå de ambitiøse politiske mål om at være selvforsynende med VE i 2050. Jeg ser energi såvel som bæredygtighed som nøglebegreber i den sammenhæng for at sikre, vi når målet uden at give køb på fremtiden. Der er aktuelt en stor eksisterende bygningsmasse i Danmark, der energimæssigt er utidssvarende. Energirenovering heraf omfatter et utal af barrierer… økonomi, æstetik, teknik, etc. Vi vil i netværket gribe fat i den udfordring og sikre at nye såvel som gode eksisterende løsninger, det være sig teknologier, produkter, services og samarbejdsformer, bliver bragt i spil, siger hun og tilføjer:

- Jeg glæder mig til at være med til at facilitere en bæredygtig samfundsudvikling, hvor energi- og ressourceforbrug, komfort, funktion, æstetik og sikkerhed er i højsædet.

Bæredygtighed 

Med stigende fokus på bæredygtighed, herunder introduktion af begrebet som et af de væsentlige punkter i byggevareforordningen, er strategien lagt, pointerer Charlotte Darre og siger:

- Vi har i Danmark en enestående chance for at lave gode løsninger, der både kan kvalificere det danske byggeri, men også gøre sig gældende på det internationale marked.  

Samarbejde og netværk 

InnoBYG har et givtigt samarbejde med flere netværk og initiativer.

- Vi kan umuligt vide det hele og samarbejder gerne i den gode sags tjeneste med det formål at komme længere ud og skabe grobund for bæredygtig innovation i byggeriet, siger Charlotte Darre.

August 2012

 

Charlotte Darre_colur.jpg - Højre billede 654x822

Charlotte Darre - ny netværksleder i InnoBYG.