dot_animation
9.9.2024
15:55
Søg på brancher
facebook

Nyheder

Støtte til innovative studerende

Talentforløbet ”Spirekassen”, som Boligfonden Kuben står bag, har afgørende betydning for deltagernes projekter

Boligfonden Kubens nye talentforløb ”Spirekassen” er et program for unge talentfulde studerende i Danmark. Ved en Master Class, som fonden netop har afholdt i København, lød der meget ros til programmet.


seMere

Ny kartoffel udfordrer pasta

Antonia. En helt ny kartoffelsort, som er en direkte udfordring til pasta og ris – lige så nem at tilberede

Manden bag den nye kartoffel er Peter Anker fra Storøhage Kartofler på Lammefjorden. Ligesom kollegerne har han de seneste år set forbruget af kartofler falde i Danmark. Mange vælger i stedet ris eller pasta, fordi de er nemmere at tilberede. Især yngre synes, at det er besværligt med kartofler, som skal skrælles.


seMere

Tager lavenergi til nye højder

Med to nye modeller i køle- og fryseskabe kan Gram Commercial tilbyde en model, der er så energieffektiv, at den åbner for en helt ny klasse inden for energimærkning

En gennemgribende designopdatering af produktlinjerne til professionelle køkkener har banet vej for en serie af køle- og fryseskabe, der åbner for ny energimærkning og lægger afstand til konkurrenterne, når det gælder energiforbrug.


seMere

500 idérige unge på InnoCamp 2013

Seks private og offentlige virksomheder i Fredericia stiller med hver deres opgave

80 grupper med hver seks unge, som er sat sammen på tværs af folkeskoler og ungdomsuddannelser. Seks private og offentlige virksomheder med hver sin opgave, som de unge skal løse. Og en tændt flok lærere, der holder gryderne i kog. Det er grundingrediensen i InnoCamp 2013, hvor 500 unge, skarpe hjerner dyster om at komme med den bedste løsning på virksomhedernes opgaver.


seMere

Dansk rumprogram vinder international pris

En international pris af denne kaliber er et vigtigt skulderklap, siger en af stifterne bag ”Copenhagen Suborbitals”

Det danske rumprojekt ”Copenhagen Suborbitals” har netop modtaget det fornemme Breitling Milestone Trophy, der hvert år uddeles af Den Internationale luftsports sammenslutning (FAI) til ”en person eller gruppe, der i det forgangne år har nået en væsentlig teknologisk milepæl idenfor luft eller rumfart”.


seMere

Multimaskine til renholdelse

En kvik-kobling gør det muligt at af- og tilkoble redskaberne på mindre end 10 sekunder og helt uden brug af værktøj

Udviklingsafdelingen hos Texas i Odense har udviklet Combi 800, som er en alsidig og kraftfuld multimaskine, der giver mulighed for at få en fejemaskine, sneskraber og sneslynge i én og samme maskine.


seMere

Solcellepaneler integreres i standard facadesystem

Samarbejde på tværs af to brancher resulterer i nyskabende facadeløsning, der gør det enkelt, at integrere solcellepaneler i bygningsfacader

Den danske solcelleproducent Gaia Solar har i samarbejde med facadeproducenten Ivarsson udviklet en ny facadeløsning, der gør det nemt at integrere solcellepaneler i standard bygningsfacader. Løsningen tager udgangspunkt i Ivarssons ALWI-facadesystem med EQUITONE facadeplade, der nu kan monteres med solcellepaneler. Den nye løsning vil forenkle projekteringen og monteringen af bygningsintegrerede solcelleanlæg og gør det nemt at bygge æstetisk og miljørigtigt på samme tid.


seMere

Samarbejde med medicinalgigant

Gupra ApS indleder samarbejde med Sanofi om opdagelse og udvikling af nye peptid-baserede lægemidler

En bevilling fra Højteknologifonden har været med til at bane vejen for et samarbejde mellem den danske biotekvirksomhed Gubra ApS og Sanofi – en stor international pharmavirksomhed. Det nye samarbejde bygger oven på et igangværende Højteknologifondsprojekt mellem Gubra ApS, Gentofte Hospital og Københavns Universitet og kan sikre parterne yderligere forskningsmidler.


seMere

International robotkonference til Danmark

RoboBusiness Europe kommer til Danmark i 2014 og 2016 og vil tiltrække førende eksperter og mange robotinteresserede fra hele Europa

Konferencen blev afholdt for første gang i Genova, Italien. Den korte historie til trods ligger der et stort potentiale i at trække konferencen til Danmark. Førende eksperter inden for robotteknologi vil nemlig under konferencen løfte sløret for den nyeste udvikling i branchen, og konferencen er derfor fyldt med muligheder for det danske erhvervsliv.


seMere

77 mio. euro til innovation i robotteknologi og IKT

Omkring 200 små og mellemstore virksomheder fra hele Europa forventes at deltage i EU-initiativet I4MS

77 millioner euro under EU-initiativet I4MS (ICT for Manufacturing SMEs) skal over de næste tre år sparke gang i den europæiske innovation inden for IKT og robotteknologi hos små og mellemstore fremstillingsvirksomheder. Initiativet skal give øget mulighed for at skabe vækst og nye forretningsområder gennem udvikling og brug af informations- og kommunikationsteknologi, IKT, og robotteknologi, oplyser innovationsnetværket RoboCluster i sit nyhedsbrev.


seMere

Ny type fiberarmeret komposit

Kastrup A/S skal  levere en ny generation af fiberarmerede komposit vinduer til Struer Boligselskabs nye grønne projekt af lavenergiboliger

For kort tid siden vandt de midt- og vestjyske vinduesfabrikker under navnet Kastrup A/S en ordre på knap 17 mio. kroner til et boligprojekt i Christianshavns-kvarteret i København. Og nu har virksomheden sikret sig den største opgave i Danmark af sin art med en ny type af fiberarmeret komposit.


seMere

Nytænkning af køkkener til 65+ segmentet

85 designstuderende, businessfolk og design-, bolig- og livsstilseksperter fra Danmark, Finland, Sverige, Estland, Letland, Litauen og Polen samlet til design- og innovationscamp  

Nytænkning af køkkener til 65+ segmentet var på programmet, da fem designteams mødtes og blev matched med fem businessteams fra Polen, de nordiske og baltiske lande på en intensiv design- og innovationscamp i København i starten af juli. De fem teams blev vurderet af en bred sammensat jury ud fra kriterierne mest innovativ og størst realiseringspotentiale.


seMere

Frigør ressourcer og tid hos virksomheder

Danske Targit står bag ny intelligent software, der er designet til at understøtte virksomheders mulighed for at træffe hurtige og effektive beslutninger på et veloplyst grundlag

- Vores brugere rundt om i verden vil fremover egenhændigt være i stand til at analysere deres forretningsdata, og dermed vil de i dagligdagen blive uafhængige af IT-afdelinger og controllere. Brugervirksomhederne vil derfor opleve umiddelbare effektiviseringsgevinster.


seMere

10 mio. kr. til innovation og iværksætteri på energiområdet

Der er stort vækstpotentiale og gode eksportmuligheder på markedet for energibesparende løsninger og produkter, siger projektleder fra Udvikling Fyn

Den nationale energiklynge, Lean Energy Cluster, har fået tilsagn om støtte på 10 mio. kr. fra Syddansk Vækstforum. Udvikling Fyn er partner i klyngen, og pengene skal bruges til det fortsatte arbejde med at styrke virksomheders udvikling af energibesparende produkter og løsninger og dermed øge deres konkurrenceevne på det globale marked.


seMere

Ny computerspilteknologi styrker kampen mod mobning

IT-Universitetet har været med i det store internationale forskningsprojekt Siren  

To nye computerspil kan identificere og støtte, hvor skoen trykker hos mobbeofre og mobbere. Spillene er resultatet af et europæisk forskningsprojekt med deltagelse af bl.a. IT-Universitetet.


seMere

Forbedrer onsite support med QR-teknologi

Ny serviceapp, som er udviklet af iSpoc, er lidt af en verdensnyhed

IHLP Move er ikke den første eller eneste app på markedet for professionelle serviceløsninger. Men man har hos det danske softwarehus iSpoc gjort sig umage for at designe og udvikle en serviceapp, som gør arbejdet lettere for alle, der leverer onsite support. Uanset om det er IT, ejendomssupport, support af produktionsanlæg eller til myndighedernes inspektionsbesøg. Og det er med QR-teknologien i en helt ny rolle.


seMere

Ny inkubatorfacilitet i fødevarebranchen

Agro Food Park etablerer ny inkubatorfacilitet i Skejby med Agro Business Park som operatør  

Som et led i at sikre iværksætteri, innovation og synergi i Danish Food Cluster er det besluttet at etablere en inkubatorfacilitet i Agro Food Park, som åbner den 1. juli 2013. 


seMere

Nyt test- og certificeringscenter

Cemtec i Hobro bliver hjemsted for centret, og en af verdens førende virksomheder indenfor test og certificering har valgt at være med i projektet

Efter flere måneders arbejde med at afdække markedets behov for et dansk test- og certificeringscenter er der kommet udbytte af anstrengelserne. Der er nu definitivt bevilget 8,7 millioner kroner til projektet. Det nye test- og certificeringscenter får hjemme på Cemtec i Hobro og forventes at skabe minimum 20 nye arbejdspladser indenfor de næste fem år. 


seMere

Nye downlights med lavere varmeudvikling og lettere montage

Siden etableringen for 25 år siden har Flash Light A/S i Karlslunde været med i udviklingen af belysningsarmaturer med stort fokus på kvalitet og sikkerhed

Det har aktuelt resulteret i to lave downlights for fleksibel montering, DL-2013 med valgfri skrue- eller fjedermontering, og DL-880 med fjedermontering.


seMere

Tre nye innovationscentre skal styrke internationale partnerskaber

Danmark fordobler antallet af innovationscentre med åbningen af tre nye centre i henholdsvis Brasilien, Indien, Sydkorea. Centrene etableres i et samarbejde mellem Uddannelsesministeriet og Udenrigsministeriet.


seMere

Forskning i sund aldring

Center for Sund Aldring ved Københavns Universitet får igen 150 millioner kroner af Nordea-fonden 

Med en samlet støtte på 300 mio. kr. er det fondens største forskningssatsning nogensinde, og pengene skal støtte tværfaglig forskning i, hvordan flere får et langt og sundt liv. Med den nye uddeling vil forskningen sætte sine resultater i praksis bl.a. i samarbejde med borgere og kommuner.


seMere

Et godt år for Agro Business Park A/S

Innovation og iværksætteri har været i højsædet i Agro Business Park A/S, der kan se tilbage på et år med en vækst på 25 pct.

2012 har på mange måder været et godt år for Agro Business Park A/S. Det er gået godt med udlejningen af lokaler, flere af iværksættervirksomhederne i huset vækster, og der er kommet fire nye lejere til. En af de nye lejere i huset er maskinkoncernen Kongskilde Industries, som har valgt at placere deres nye udviklingsenhed i Agro Business Park for at komme tættere på forskningen og blive en del af det innovative miljø.


seMere

Årets InnovationSTORM

Rådet for Teknologi og Innovation vil sætte fokus på danske innovationer og præmierer fem særligt gode innovationer

Regeringen vil fremme innovationen i Danmark for at finde løsninger på vores store samfundsmæssige udfordringer og for at skabe nye forretningsområder, der øger Danmarks vækst, jobskabelse og internationale konkurrenceevne.


seMere

Hvert andet arkitekt- og ingeniørfirma henter vækst i udlandet

Ordrene kommer primært fra Norge og Sverige samt lande udenfor Europa, viser ny undersøgelse

Det bliver ikke kun regeringens egne væsktinitiativer, der kommer til at holde gang i hjulene i Danmark. Lidt under halvdelen af de danske byggevirksomheder har allerede byggeopgaver eller har planer om at begå sig i udlandet i det kommende år. Og blandt de mest aktive virksomheder i udlandet er arkitekter og ingeniører. 


seMere

Industrirobotter skaber jobs

Men jobskabelsen flytter fra traditionelle produktionsjobs og til nye områder inden for bl.a. videreforarbejdning, distribution og service

Et opdateret studium fra IFR, The International Federation of Robotics, sætter streg under robotteknologiens positive effekt på skabelsen af nye jobs. Men jobbene skifter karakter.


seMere

Fra fluffy idé til første faktura

Fellowships konkurrence om et coachingforløb for innovationsprojekter er skudt i gang

Anden runde af projektet ”Fellowship for social og bæredygtig innovation”, hvor man har mulighed for at være med og pitche sin gode idé og blive en del af fellowshippet, er startet.


seMere

Vinder international designpris

Arkitekten Bjarne Frost løb med designernes svar på en Grammy-award, nemlig årets Red Dot Award/product design 2013

Det er første gang, den aarhusianske arkitekt og designer Bjarne Frost indstiller et produkt til konkurrencen Red Dot Award, og han endte med at vinde en af de internationalt anerkendte priser. Designpriserne ved Red Dot Award tildeles produkter af fremragende kvalitet og innovativt design, og betragtes verden over som et kvalitetsstempel.


seMere

EU-millioner til projekt om reducering af vinduers varmetab

Teknologisk Instituts projekt ”Winsmart” var i konkurrence med 21 andre projekter fra hele Europa

Teknologisk Institut har netop fået bevilget cirka 28 mio. kr. til projektet ”Winsmart”, der skal udvikle en prototype på et vindue, som kan bruges i fremtidens byggeri. Målet er at komme ned på en U-værdi på 0,3 og samtidig designe en konstruktion, der reducerer vægten af vinduerne.


seMere

Indtager det nordamerikanske marked

BLIP Systems har indgået et strategisk partnerskab med canadisk virksomhed om salg af BlipTrack™ trafikløsningen

BLIP Systems, en privatejet trådløs teknologi-virksomhed med hovedsæde i Vodskov nær Aalborg, og G4 Apps Inc., der er ledende indenfor trafikstyringssoftware og trafiksystemer i Canada, har indledt et strategisk partnerskab om levering af Vodskov-virksomhedens BlipTrack™ trafikløsning til det nordamerikanske marked. En trafikløsning, der i første omgang var beregnet til kømålinger i lufthavne, men nu er udvidet til at omfatte trafik- og kø-analyse i trafikken, på togstationer, i indre byer m.v.


seMere

Ny serie af 2-hjuls universaltraktorer

Texas introducerer en række 2-hjuls universaltraktorer udviklet i Danmark til bl.a. fræsning, snerydning og fejning 

Med den nye Pro Trac-serie har Texas udviklet en række professionelle 2-hjuls universaltraktorer i højeste kvalitet med kraftige motorer, unikke funktioner og perfekt ergonomi. Serien henvender sig til entreprenører, anlægsgartnere, landejendomme og vej- og parkarbejde, og er designet med fokus på kvalitet, holdbarhed, fleksibilitet og alsidighed.


seMere

Dansk design succes gennem 50 år

Ole Lynggaard Copenhagen har skabt et internationalt brand, som fortsat passionerer og inspirer kvinder verden over

Forankret i Ole Lynggaards grundtanke om kombinationsmuligheder og det personlige udtryk skaber Ole Lynggaard Copenhagen efter 50 år fortsat håndlavede smykker i værkstedet i Hellerup, København.


seMere

Nyt, innovativt healing art produkt

Effekten af det digitale maleri Chromalex skal dokumenteres videnskabeligt 

Chromalex er et nyt og innovativt healing art produkt, et digitalt maleri som er  udviklet til sundhedsvæsenet, hvor patienternes sindstilstand har stor betydning for behandlingsforløbet. Med rolige og glidende bevægelser er Chromalex i konstant forandring, og maleriet virker dragende og medvirker til at skabe positiv abstraktion hos patienten.


seMere

Ny app booster den personlige udvikling

MobilCoach gør coaching mobil – man kan når som helst teste sig selv, få nyttige peptalks og blive inspireret til udvikling og højere livskvalitet

En ny coach-app giver en personlig introduktion til, hvad coaching handler om, og hvordan man kan bruge coaching i sin hverdag.


seMere

DiaApp til diabetikere

International opmærksomhed omkring dansk projekt, der skal hjælpe unge diabetikere via smartphones

DiaApp er et projekt, som har fokus på unge diabetikere. Gruppen bag projektet består af Teknologisk Institut, H.C. Andersen Børnehospital (Odense Universitetshospital), KMD og CellPoint Mobile. Katrine Vedel er projektleder og sidder til daglig som økonomi og projektstyringsansvarlig i Center for Robotteknologi på Teknologisk Institut.


seMere

Slut med langvarige og fejlslagne ERP projekter

Ved at kombinere GITS Rapid Instant og GITS Konvertering er det blevet muligt at lave en konverteringsproces step by step

Erfaringerne bag det nye implementerings-produkt GITS Rapid Instant, der er udviklet af IT-firmaet GITS, kommer fra projekter hos landets største banker og private erhvervsvirksomheder. Og bruges med succes på selv de mindste projekter til de største internationale projekter. 


seMere

”Hvorfor” er nøglen til succes

Utraditionel virksomhedsledelse og salg vil være omdrejningspunktet ved en ny type businessevent ved navn Inspire Action Aarhus

Inspiration og nytænkning er grundstenene ved en ny type businessevent. Formålet er at motivere iværksættere og virksomheder til at handle trods krisen og grave dybt i selverkendelsen for at finde modet til at tænke utraditionelt. Det danske erhvervsliv skal udfordres i sin vanetænkning, og virksomhederne skal inspireres til at tale om værdi frem for produkt.


seMere

Masterclassforløb i miljøledelse

11 små og mellemstore fødevarevirksomheder ”på skolebænken” for at øge deres muligheder for eksport

Danske fødevarevirksomheder har i de seneste år oplevet et voksende krav fra især udenlandske kunder vedrørende miljøcertificering. For at hjælpe virksomhederne med at imødekomme dette har det EU-finansierede projekt ECOFood STM, hvis omdrejningspunkt er forbedring af miljøledelsen i små og mellemstore fødevarevirksomheder, arrangeret et masterclassforløb i samarbejde med European House of Quality A/S.


seMere

Opfindelse giver flæskestegen sprøde svær

Det forventes, at den nye kamridser kan hente slagteriarbejdspladser tilbage til Danmark

Frustrationer har ødelagt julestemningen i mange danske hjem, når sværene på flæskestegen ikke ville tage farve og blive knasende sprøde. Det problem er løst nu. Ny teknologi udviklet af DMRI, Teknologisk Institut ridser flæskestegen til perfektion, og det er hele hemmeligheden bag de sprøde svær.

Danish Crown i Herning har netop startet en fuldskala test af den fuldautomatiske maskine, som ridser sværene i svinekammene.


seMere

Hæver standarden for tidsregistrering – igen …

Den første version af TimeSheet Reporter var nærmest revolutionerende, og nu bliver der lanceret en ny

Danskejede TimeSheet Reporter gør det muligt at registrere tid via aftalerne i en Outlook-kalender og hæver med ny version endnu engang standarden for software til tidsregistrering.


seMere

Forbedrer automatisk dæktrykstyring i entreprenørmaskiner

Simrit lancerer ny specialudviklet simmerring, der bl.a. kan håndtere den vanskelige opgave med roterende hjul

Pakning- og tætningsproducenten Simrit lancerer nu en specialudviklet simmerring til automatisk dæktrykregulering i moderne landbrugs- og entreprenørmaskiner. Den patenterede CTI (Central Tire Inflation) håndterer den vanskelige opgave med roterende hjul, dæktryk på op til 8-bar samt et arbejdsmiljø præget af industrielle olier, smuds og støv. 


seMere

Nemmere at bruge og flere muligheder

Det webbaserede rådgivningsværktøj, SimHerd, er blevet forbedret

SimHerd A/S, der udvikler et webbaseret rådgivningsværktøj, som kan foretage økonomiske konsekvensberegninger af alternative scenarier i en malkekvægsbesætning, har siden juni 2012 brugt meget krudt på at forbedre brugerfladen af SimHerd-modellen.


seMere

Kan forebygge sårdannelse hos diabetikere

Et specielt skoindlæg med flydende gelé, der er en dansk opfindelse, bliver blåstemplet af britiske læger

Som det eneste firma nogensinde har ProBody Medical i Haderslev – efter mere end 10 års udviklingsarbejde – fået videnskabeligt bevis for, at et specielt indlæg med flydende væske kan forebygge sårdannelse under fødderne på diabetikere. 


seMere

Vindere af innovationspris

Fem studerende fra Institut for Teknologi og Innovation og Assentoft Silo A/S stod for de bedste idéer inden for den biobaserede økonomi

Vinderprojekterne i Agro Business Parks innovationskonkurrence 2012 blev en overvågningsteknologi tilpasset faring hos søer og et bundudtag til rensning af biogastanke. Et fagligt kompetent dommerpanel bestående af repræsentanter fra Landbrug & Fødevarer, Dalgas Innovation, Aarhus Universitet, Viborg Kommune, VIBORGegnens Erhvervsråd og Agro Business Park har bedømt de indkomne projekter.


seMere

Ny supply chain – ”one to rule them all”

Grundfos har øget kundeservicelevel med otte procentpoint og reduceret leveringstid med ca. 16 pct. og lager med 20 pct.

Med et innovativt tiltag – opbygningen af én sammenhængende global forsyningskæde – har Grundfos skabt en konkurrencemæssig fordel, der både er med til at sikre pumpegigantens position som global markedsleder og danske arbejdspladser.


seMere

Hver tredje ny iværksætter er kvinde

Andelen af kvindelige iværksættere de seneste år er stigende, viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen

Der er fortsat langt til ligestilling inden for iværksætteri, men tendensen er tydelig: Hvor iværksætteri tidligere var stærkt mandsdomineret, er andelen af kvinder, der ønsker at skifte lønmodtagertilværelsen ud med et liv som selvstændig, stigende. Det viser helt nye tal fra det årlige iværksætterindeks. Ikke alene er antallet af kvinder, der ønsker at være herre i ejet hus steget med 18 pct. på 10 år. Nu er også hver tredje iværksætter, der får et cvr-nummer, kvinde.


seMere

Ny teknologividen til danske virksomheder

Specialeprojekter bringer virksomhederne tættere på den nye teknologiske viden, som hele tiden genereres på universiteterne 

Danske virksomheder skal konstant tilegne sig ny viden for at holde dem selv og deres produkter i førertrøjen overfor udenlandske konkurrenter. En af måderne at gøre dette på er at samarbejde tæt med de danske universiteter og dermed rykke tættere på den nye teknologiske viden, som hele tiden genereres her, skriver innovationsnetværket RoboCluster i sit nyhedsbrev.


seMere

Innovationspris for pålægsemballage

Slagterforretningen Christian Vollstedt i Haderslev har opfundet en emballage, der er med til at mindske madspild

Den sønderjyske, familieejede slagterforretning Christian Vollstedt i Haderslev kan fejre 150 års jubilæum med en plads i finalen til Innovationsprisen, en del af FDB’s Grønne Idépris, der i år sætter fokus på at mindske madspild. Det er Christian Vollstedts pålægsemballage, der mindsker mængden af den mad, vi smider ud derhjemme, der har sikret virksomheden en plads i finalen.


seMere

Skoleelever innoverer på InnoCamp 2012

For tredje gang gennemfører Fredericia Kommune sin InnoCamp, der bl.a. skal tjene som brobygning

500 elever fra folkeskolerne og ungdomsuddannelserne i Fredericia Kommune mødes til InnoCamp 2012 den 6.-8. november. I løbet af de tre dage, skal de imponere erhvervslivet med deres kreative ideer, skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.


seMere

Studerende hjælper med at øge innovationsevnen i marineindustrien

”Det er meget vigtigt, at den nordiske region arbejder sammen om at finde innovative løsninger på aktuelle udfordringer”

Studerende fra de nordiske lande har været samlet til en workshop, en bootcamp, på Færøerne, hvor de har konkurreret om at løse en presserende udfordring i marineindustrien. En udfordring, som – når den bliver løst – vil  udløse et stort potentiale for industrien.


seMere

Ny måtte kan vaskes i almindelig vaskemaskine

Mattimax er lavet af mikrofiber, hvorfor den tåler at blive vasket mindst 500 gange

En måtte, der både er mere effektiv end andre måtter, og som kan vaskes i almindelige vaskemaskiner, har netop set dagens lys. I fire år har folkene bag måtten arbejdet på at udvikle den nye Mattimax. 


seMere

Ny badeværelsesserie med kraftig magnet

Det første produkt er en ”svævende” magnetisk acrylholder, der kan monteres på væggen uden brug af værktøj 

Designvirksomheden Reenberg’s, der har slået sit navn fast ved at designe innovative og universelle ophængsløsninger til hjemmet, fortsætter nu succesen og sender en ny badeværelseserie på markedet. 


seMere

Automatisk desinfektion af overflader

Jimco A/S lancerer ny løsning med UV-C- og ozonteknologi, som gør desinfektion i fødevarebranchen mere effektiv

Efter en lang udviklings- og testproces, som er gennemført i tæt samarbejde med Danmarks Fiskeriundersøgelser, DTU, Syddansk Universitet og flere fødevarevirksomheder, er Jimco A/S nu klar til at afsætte sin nye løsning til overfladedesinfektion med UV-C- og ozonteknologi.


seMere

SAXOs Innovationspris 2012

Vil sætte fokus på nye, spændende tiltag, der kan være med til at skabe optimisme og fremdrift i bogbranchen 

For første gang i den danske bogbranches historie hyldes innovation, når Danmarks første og største internetboghandel SAXO.com og kulturminister Uffe Elbæk overrækker 50.000 kr. til det mest nyskabende tiltag i bogbranchen.


seMere

Dyrlæge-app til danske kæledyrsejere

”MyPetVet” gør det nemt at finde svar på, hvordan man selv kan hjælpe et sygt dyr, eller om der skal søges dyrlæge

Med denne gratis app - "MyPetVet" - har alle danske kæledyrsejere vejledning fra en dyrlæge lige ved hånden døgnet rundt. Hvis hunden pludselig halter søndag eftermiddag, katten kaster op, eller man lige skal have tjekket, hvordan fuglens klør skal klippes, så er der råd og vejledning i app'ens sygdomsregister.


seMere

Virksomheder blev matchet med stor succes

Der var fuld fart på forretningsmøderne, da Building Green 2012 for første gang bød på matchmaking mellem byggebranchens virksomheder

Med 85 deltagere og over hundrede møder var der travlhed fra starten i det nye mødeområde på Building Green 2012, Building Green Connections.  Konceptet bag Building Green Connections er egentlig ganske simpelt. Udstillere og besøgende kunne op til messen booke møder med hinanden online, og under selve messen havde deltagerne 20 minutters 1:1 møder, hvor de kunne lære hinanden at kende. Og det var noget, der var populært.


seMere

Modificeret træ i fremtidens rockguitarer

Ganske almindeligt træ, som er tilgængeligt i f.eks. danske skove, kan modificeres og bruges, når der skal bygges rockguitarer, viser projekt på Teknologisk Institut

På grund af gode tekniske egenskaber er visse tropiske træarter populære, når der skal bygges rockguitarer. På Teknologisk Institut arbejder man på at gøre musikbranchen opmærksom på de lokale træressourcer, som med modificering, kan få de eftertragtede egenskaber. I et banebrydende guitarprojekt erstatter modificeret træ tropisk hårdt træ i de dele af guitaren, hvor hårdheden er en afgørende parameter.


seMere

Ny generation af lithium-ion batterier med stor kapacitet

Den nye kompakte batteriserie tillader en spidsbelastning på op til 250 A i ti minutter og 100 A kontinuerligt 

Clayton Power i Odense har netop lanceret en ny serie af kompakte lithium-ion batterier med en kapacitet på 100 Ah. Batterierne er i 12 V og 24 V versioner, og som noget nyt kan op til 20 batterier parallelforbindes til en batteripakke på i alt 2.000 Ah. Dermed opnås effektiv strømforsyning med stor ydeevne i kompakt form.


seMere

Dansk software hjælper Dansk Flygtningehjælp i hele verden

”Vi vil få et langt mere opdateret overblik over økonomien og fremskridtene i vores projekter”, siger økonomichef Pernille Rostrup Hansen

Dansk Flygtningehjælp har i samarbejde med IT-virksomheden Concerno udviklet en løsning til udveksling af data, der bedre udnytter organisationens ressourcer. Løsningen baserer sig på en dansk udviklet e-handelsløsning til Microsoft Dynamics NAV, og den giver et bedre overblik over økonomien i Dansk Flygtningehjælps programmer i selv de fjerneste egne på kloden. Det frigør ressourcer og letter planlægningen af organisationens operationer i mere end 30 lande, idet økonomiske nøgletal kan udveksles langt mere smidigt mellem kontorerne .


seMere

Chat er vejen til bedre og billigere borgerservice

Af undersøgelse fremgår det, at personlig online betjening – chat-support – vil gøre det nemmere at bruge kommunernes selvbetjeningsløsninger

Borgerservicefunktionen skal effektiviseres og digitaliseres, og flere borgere skal benytte kommunens online selvbetjeningsløsninger. Det er en bunden opgave i de fleste kommuner, hvor administrationen skal spare, vurderer Kurt Bager, adm. direktør i det danske it-firma, Netop Solutions. Men det kræver nytænkning, hvis borgernes ikke skal opleve ringere service. Næsten halvdelen af ”online-kunderne” i Borgerservice peger på personlig online betjening som en del af løsningen, ifølge en undersøgelse udarbejdet af Userneeds.


seMere

Patientkuffert til barselsforældre

Et pilotprojekt på Odense Universitetshospital skal afklare, om telemedicin kan understøtte ambulant fødsel

På barselsklinikken ”Vuggen” på Odense Universitetshospital vil man nu afprøve, om telemedicin kan være med til at skabe større tryghed hos familier, der udskrives efter ambulant fødsel. 32 familier får tilbudt at få en babykuffert med hjem. Med babykufferten kan de komme i direkte kontakt med deres barselsklinik via video.


seMere

Fra luftig idé til flyveklar forretning

Fem projektvindere får hjælp til opstart af social virksomhed

Projektet ”Fellowship for social og bæredygtig innovation” tilbyder rådgivning og kontorplads til fem konkrete bud på sociale, innovative velfærdsløsninger med stort samfundspotentiale. Bag Fellowship står Foreningen for Social Innovation og The Hub Copenhagen.


seMere

Innovative Erhvervsskoler har givet et kompetenceløft

Projektet er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, tre erhvervsskoler og fem små og mellemstore virksomheder

Evalueringen af projektet Innovative Erhvervsskoler, der er søsat for at afprøve nye samarbejder, innovationsformer og teknologier i undervisningen på erhvervsskolerne, er på vej – og den lyder til at blive god.


seMere

Ny software giver smartphone-feel på billig hardware

Danske dataingeniører hos Mjølner Informatics har udviklet et avanceret grafisk bibliotek, der kan give brugeroplevelse som den, der kendes fra smartphones og tablets

Med iPhone og iPad har Apple sat standarden for, hvordan vi bruger touchskærme. Derfor er også simple og billige enheder baseret på bittesmå processorer nødt til at være lige så enkle og intuitive. Det problem har danske dataingeniører løst.


seMere

To kommunale innovationspriser

KL uddeler innovationspriser på ”Innovationsdagen 2012”

For femte gang uddeler Kommunernes Landsforening, KL, to innovationspriser. Det sker den 20. november 2012 på ”Innovationsdagen 2012”, der finder sted på Comwell Kolding, og som arrangeres af KL’s Konsulentvirksomhed (KLK) i samarbejde med KOMDIR og Foreningen for Udviklingskonsulenter (ffUK).


seMere

Studerende skal skabe vækst i virksomhederne

Det giver pote på bundlinjen, hvis man hæver vidensniveauet ved at ansætte en studerende eller en færdiguddannet akademiker, siger formanden for Udvikling  Fyn A/S

Innovationskraften og konkurrenceevnen i det fynske erhvervsliv skal op, og det skal de studerende hjælpe til med. Derfor sparker Udvikling Fyn sammen med SDU, DI Fyn, Fynsk Erhverv og IDA Fyn i dag gang i et projekt, hvor en række virksomheder bliver matchet med studerende fra universitetet.


seMere

Dansk produktionsapparat der er konkurrencedygtigt med lavtlønslande

Stort analyseprojekt skal understøtte danske produktionsvirksomheder i at træffe de bedste beslutninger om investering i avanceret automationsteknologi

500 danske produktionsvirksomheder bliver netop nu kontaktet med henblik på at deltage i en storstilet analyse af virksomhedernes erfaringer med automatisering. Med udgangspunkt i analysens resultater, der indgår i projektet AIM (Avanceret Automations Investerings Model), udvikles et online benchmarking-værktøj, så danske virksomheder kan få hjælp til at vurdere deres gevinster ved at satse på avanceret automatiseringsteknologi.


seMere

Fokuseret udvikling er nøgleord for ny netværksleder

Charlotte Darre tager over som netværksleder i InnoBYG

Den 1. juli 2012 overtog Charlotte Darre rollen som netværksleder i innovationsnetværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri, InnoBYG, efter René Østergaard.


seMere

Vækst og optimisme i velfærdsbranchen

En ny undersøgelse blandt virksomheder i velfærdsteknologibranchen viser, at der er stor tiltro til vækst i de kommende år

En rundspørge blandt medlemmerne i klyngeorganisationen Welfare Tech –  en markedsdreven klynge for velfærdsteknologier i Danmark, som udvikler forretning og skaber innovation gennem samarbejde mellem private virksomheder og offentlige parter inden for social- og sundhedsområdet – viser, at der på et halvt år er registreret en stigning i antallet af arbejdspladser blandt de private virksomheder i velfærdsteknologibranchen på 6,3 pct. Til sammenligning er væksten i beskæftigelsen på landsplan faldet med 0,3 pct. 


seMere

Innovationskonsortier 2012

Rådet for Teknologi og Innovation har for ansøgningsåret 2011 modtaget i alt 61 fase-1 ansøgninger. 17 gik videre til fase-2, og heraf har Rådet valgt at tilbyde medfinansiering til i alt otte nye innovationskonsortier med en samlet sum på næsten 99 mio. kr. Det samlede budget for innovationskonsortierne løber op i ca. 230 mio. kr.


seMere

Danmarks mest intelligente energiby

Smart City Kalundborg giver bl.a. svaret på, hvordan vi får mest muligt ud af den vedvarende energi, uden at det går ud over forsyningssikkerheden

Solcelleanlæg vil i fremtiden stå for en stadig større del af den danske el-produktion, og bliver denne el-produktion udnyttet korrekt, vil den ikke kun være til gavn for den enkelte ejer af et solcelleanlæg, men også udgøre en betydelig samfundsmæssig fordel. Solcelleanlæg producerer nemlig mest energi om dagen, hvor også virksomhederne forbruger mest, og energien fra disse anlæg vil, foruden at give en markant miljømæssig gevinst, bidrage til at sænke energipriserne, til gavn for hele samfundet. 


seMere

Længden giver stor bredde i innovationskonsortium

FORCE Technology har fået rollen som projektleder i innovationskonsortiet GenVind – et af de otte innovations-konsortier, der har fået støtte fra Rådet for Teknologi og Innovation

Konsortiet går ud på at genanvende kasserede plastkompositter på en miljømæssig og økonomisk forsvarlig måde. De deltagende virksomheder har især fokus på at genanvende vindmøllevinger, da de bliver et stadig større problem på lossepladsen, hvor de optager meget plads.


seMere

Styr på emballagen

Innovationsnetværket FoodNetwork har startet det uformelle netværk PAKNET for små og mellemstore fødevareproducenter 

Emballagen er en vigtig del af produktet, som der stilles stadig større krav til. Derfor er det en fordel at kunne dele sine erfaringer og problemstillinger med andre emballageansvarlige og få ny viden fra eksperter.


seMere

Aller Media styrker innovationsarbejdet med to nye chefer

En international konceptudvikler og en erfaren projektleder er ansat som henholdsvis kreativ chef og udviklingschef for at bringe nye kompetencer ind i innovationsafdelingen        

For at styrke Aller Medias arbejde med at skabe og udvikle nye indtægtsområder i det udfordrende mediemarked er Rune Bendixen ansat som kreativ chef og Jan Krog Henningsen som udviklingschef i mediekoncernens innovationsafdeling.


seMere

Nyt regeringsinitiativ støtter design, mode og arkitektur

Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning er med i det nye Dansk Design- og Arkitekturkonsortium

Erhvervs- og Vækstministeriet har sat 12 mio. kr. af til at øge kendskabet til dansk mode, design og arkitektur på den internationale scene.  


seMere

Hvordan energibesparelser tænkes tidligt ind i byggeprocessen

Det digitale analyse- og dialogværktøj A+E:3D har fået ELFORSK Prisen 2012 og kommer nu i en version 2.0

- Programmet A+E:3D viser lovende udsigter for, hvordan vi fremover tidligt skal tænke energibesparelser ind i byggeprocessen. Det gælder ikke kun i form af nybyggeri. Der er også mange perspektiver i at bruge værktøjet til anvendelse i renoveringen af den eksisterende bygningsmasse.

Det siger Jørn Borup, forskningskoordinator for ELFORSK, i forbindelse med, at teamet bag A+E:3D har fået ELFORSK Prisen 2012 i skarp konkurrence med en række andre projekter.


seMere

Danske investorer sidder på grøn guldklump

Ny opfindelse, der kan nedbringe energiforbruget til belysning med omkring 40 pct., er nu parat til at blive markedsført verden over 

En lille boks, der kan sænke energiforbruget til belysning med ca. 40 pct., bliver nu installeret i virksomheder og offentlige institutioner landet over. Den patenterede opfindelse, WattGuard, kaldes populært for ”Den Grønne Boks”, og den fungerer ved at sænke den spænding, som sendes til lysstofrør, uden det går nævneværdigt ud over lysmængden.


seMere

Widex vinder European Inventor Award 2012

Patentet bag den revolutionerende CAMISHA-teknologi, der har forbedret komforten af høreapparater verden over, hjembragte den prestigefyldte patentpris

Widex A/S har vundet den prestigefyldte europæiske patentpris, European Inventor Award 2012, der netop er blevet uddelt ved en stor prisuddeling i Skuespilhuset i København under overværelse af mere end 350 prominente gæster, heriblandt Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary og Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn.


seMere

Nyt, online økonomisystem til iværksættere

Dynaccount giver overblik over økonomien og gør det muligt at klare flere opgaver på egen hånd

Dynaccount er et nyt, online økonomisystem, som hjælper iværksættere med at få et bedre overblik over økonomien. Samtidig gør systemet det muligt at klare flere opgaver på egen hånd, fordi det har masser af funktionalitet, som er let at overskue og anvende.


seMere

Ny app fungerer som mobil værktøjskasse

Den er primært et værktøj til vindues- og døropmåling, men kan også så meget andet

XL-BYG kæden har udviklet en ny applikation, der fungerer som et enkelt og effektivt arbejdsredskab, som skal lette håndværkeres hverdag. Det primære værktøj er en vindues- og døropmåling, men også de øvrige funktioner i app’en gør den brugbar til mange forskellige opgaver i hverdagen.


seMere

DNA-test for skimmelsvamp afslører fugtige bygninger

Selv usynligt skimmelsvamp bliver afsløret af DNA-testmetoden, der giver analysesvar i løbet af blot seks-syv timer 

Ny forskning viser, at selv i skoler og andre større bygninger, hvor der ikke er noget synligt skimmelsvamp i lokalerne, kan der findes skimmelsvamp fra skjulte fugtskader. Men det kan afsløres ved hjælp af DNA-teknologi, hvor man nu kan få analysesvar på seks-syv timer sammenlignet med seks-syv dage for traditionelle skimmelanalyser. 


seMere

Verdens mest innovative robot

Universal Robots fra Odense har vundet international robotkonkurrence med robot-armen UR5

I skarp konkurrence med robotter fra Japan, USA, Tyskland og England blev robot-armen UR5 fra Universal Robots kåret som en verdens mest innovative robot i en international robotkonkurrence på verdens største automationsmesse Automatica i Tyskland. Prisen er samtidig en anerkendelse af den rekordvækst, virksomheden bag de nye fleksible robot-arme har opnået siden 2008.


seMere

Nyt eksklusivt solcelleanlæg, der også gør noget for arkitekturen

Design Line er sorte rammeløse anlæg og nærmest ”svæver” over husets tag

Der installeres i øjeblikket omkring 100 solcelleanlæg om dagen i Danmark. Det er en markant vækst i forhold til forrige år, men set i forhold til Danmarks samlede elforbrug udgør solenergi stadig kun en forsvindende lille del. Der er, også set i forhold til udlandet, et stort uudnyttet potentiale for solenergi i Danmark, hvor fokus hidtil har været på økonomi, effekt og miljørigtighed.


seMere

Ny teknologi skal lette planlægningen i hjemmeplejen

PlanA er et nyt IT-system og en ny løsning til planlægning af serviceopgaver i hjemmeservicesektoren

Det er udviklet af forskere på Alexandra Instituttet i tæt samarbejde med private virksomheder inden for hjemmeservice.


seMere

Skilte i glas giver nye designmuligheder

Macer Glass er en ny serie skilte i glas fra Modulex, som lader bygningsdetaljerne komme til deres ret 

Modulex lancerer en ny serie skilte i glas, som træder i baggrunden og lader bygningsdetaljerne komme til deres ret. Macer Glass hedder serien, der også giver nye grafiske muligheder


seMere

Nu bliver det lettere at holde styr på kontakterne

Ny dansk app løser hurtigt og let problemet med kontaktoplysninger, der ikke bliver opdateret

For de fleste mobilbrugere er det en konstant udfordring at holde adressebogen opdateret. Nogle ændringer får man ikke besked om, mens andre glemmer man selv at rette til. Det problem løser ny dansk app. Den gratis app, der hedder Uptact, er netop udgivet og forventes at blive en stor succes blandt mobilbrugere. 


seMere

Nye muligheder for mennesker med kognitive udfordringer

Nyt teknologisk hjælpemiddel, MOBI:DO, kan skabe en nemmere hverdag for mennesker med ADHD, demens, senhjerneskade, autisme og andre kognitive udfordringer

Via den nyeste mobilteknologi og nutidige trend, QR-koder, har virksomheden, Curaga ApS, skabt et nyt hjælpemiddel, der er innovativt og  løser nogle meget konkrete opgaver i hverdagen. 


seMere

Østjyske virksomheder er mere innovative end landsgennemsnittet

Hver femte af de adspurgte virksomheder i en undersøgelse på Erhvervsmesse Horsens oplever et stort behov for innovation

I forbindelse med Erhvervsmesse Horsens gennemførte Artlinco – en strategisk designvirksomhed inden for holistisk innovation og produktudvikling – en mindre undersøgelse for at tage temperaturen på innovationsevnen og -viljen hos de deltagende virksomheder. Der blev spurgt til både behovet for innovation, kompetencen på området og de konkrete resultater i form af nye produktlanceringer inden for de seneste tre år.


seMere

Ny app kan være guld værd for mennesker med psykisk sygdom

Et forskningssamarbejde mellem IT-Universitetet og Region Hovedstadens Psykiatri har resulteret i en app til smartphones, som kan blive et effektivt i værktøj i behandlingen af patienter med bipolar lidelse, tidligere kendt som maniodepressiv lidelse

Når den 37-årige patient Peter, som har bipolar lidelse, får for lidt nattesøvn, modtager han en besked på sin mobiltelefon. Beskeden husker ham på, at han skal sørge for at få sin søvn. Og selv om Peter inderst inde godt ved, at han ikke har fået sine otte timer, fungerer beskeden som en effektiv advarsel om, at han kan være på vej ind i den spiral, som i en årrække førte ham ned i depressionens bundløse hul. 


seMere

Online IT-support til private

Computerfriend.dk ApS bliver listet som én af Danmarks 10 nye IT-kometer 

Computerfriend.dk er et nyt onlinekoncept for IT-support til private, som IT-eksperter udfører hjemmefra. Via denne platform kan IT-eksperterne hjælpe med at løse computerproblemer i deres fritid og tjene lidt ekstra penge.


seMere

Banebrydende algeprojekt i Fredericia

Fredericia Spildevand A/S vil reducere CO2-udledning, fjerne næringsstoffer fra spildevandet og producere mere biogas

- Projektet vil give mærkbare miljømæssige forbedringer, og det falder meget fint i tråd med vores vision om at vende spildevand fra at være en bekostelig affære til at blive en værdifuld ressource.


seMere

Stål- og metalvirksomheder i Halsnæs Kommune får innovationstjek

Et samarbejde mellem Halsnæs Kommune og Force Technology skal være med til at skabe vækst og flere arbejdspladser i Halsnæs

Der er potentiale for vækst i flere af virksomhederne i Halsnæs. Derfor er Halsnæs Kommune gået sammen med det teknologiske serviceinstitut Force Technology om at tilbyde udvalgte lokale virksomheder et innovationstjek. Innovationstjekket, hvor Halsnæs Kommune har den formidlende rolle mellem Force Technology og virksomheden, kommer 360° omkring virksomheden, så produktion, processer, materialeanvendelse m.v. får et grundigt eftersyn.


seMere

Automatisk palletering i minus 20 grader

Pilotprojekt hos Premier Is har ført til, at palletering af frostvarer nu foregår helt automatisk og giver store besparelser

Installationen af et nyt robotbaseret og automatisk palleteringsanlæg i frostrummet har medført et bedre arbejdsmiljø, reduktion af bemandingen med fem helårsstillinger og et mindre forbrug af emballagematerialer hos Premier Is. Samlet set betyder besparelserne en tilbagebetalingstid på anlægget på kun 17 måneder.


seMere