dot_animation
23.6.2024
12:40

Særlige muligheder mod syd

Tyskland er Danmarks tredjestørste eksportmarked inden for medicinske og farmaceutiske produkter 

Tyskland står overfor nogle af de samme sundhedsmæssige udfordringer, som vi gør i Danmark. Befolkningen er aldrende og stadig mere sundheds- og plejekrævende. Samtidig er Tyskland et af de lande i verden, der bruger flest ressourcer på sundhedssektoren (287 mia. EUR i 2010, hvilket svarer til 11,6 pct. af det tyske BNP eller 3.510 EUR pr. indbygger). Danmark har allerede godt fat i markedet. Inden for medicinske og farmaceutiske produkter er Tyskland Danmarks tredjestørste eksportmarked, men der er mere at komme efter, og nøglen til at udnytte det fulde eksportpotentiale er innovationssamarbejde.

Inden for sundhedsIT-løsninger er der særlige muligheder mod syd, fordi Danmark har en mere lempelig persondatapolitik end Tyskland, hvor der er forskellige regler for hver delstat. Ifølge Professor Dr. Jakob Rehof, der er direktør for det tyske Fraunhofer institut for software of systemteknik ISST, vanskeliggør de skrappe regler for offentlige og private registre i Tyskland f.eks. udviklingen af sundhedstjenester med afsæt i klinisk praksis, og derfor er et tættere udviklingssamarbejde med danske virksomheder interessant. Det gælder f.eks. en virksomhed som e-mergency i Odense, der har specialiseret sig i interaktive løsninger og velfærdsteknologisk software,.

- e-mergency teamet bringer en helt ny dimension til AAL applikationer, velfærds- og hjemmeplejeteknologi. Med en unik og innovative blanding af forståelse, kreativitet og humor vil virksomheden og dens produkter helt sikkert komme til at gøre en stor forskel inden for omsorg for mennesker, siger Jakob Rehof.

Markedsførende

Delta er et godkendt GTS institut og markedsførende inden for udvikling og test af mikroelektronik, trådløs kommunikation, lys, optik, akustik, vibrering og sensorer. Ved hjælp af en kombination af teknologier har virksomheden udviklet ePatch platformen, der er en trådløs løsning til overvågning af kronisk syges sundhedstilstand. Deltas internationalisering er sket i tæt samarbejde med Innovation Centre Denmark i Shanghai, München og Silicon Valley. Indtil videre har samarbejdet bl.a. resulteret i en egen etablering på det tyske marked, en veludviklet strategi for det kinesiske marked samt forestående aftaler om forskningssamarbejde i Kina. Desuden har Delta i 2012 indgået en formel samarbejdsaftale med et af Tysklands Fraunhofer-institutter.

Herom siger direktør for international forretningsudvikling, Thomas Juhl Olesen:   

- Delta har igennem flere år arbejdet tæt sammen med Eksportrådet, og siden åbningen af innovationscentrene er samarbejdet udvidet betragteligt. Det er der flere årsager til. Vores vision er, at Danmark ligger nr. 1, hvad angår hightech produktudvikling. Det stiller krav til indgåelse af de rette internationale partnerskaber – ikke blot i salgsøjemed, men især også i forbindelse med R/D samarbejde. Her er Innovation Centre Denmark positioneret helt rigtigt, både ud fra et geografisk og strategisk synspunkt. Centrene fungerer for Delta ikke blot som "døråbner", men også som strategisk partner og har alene i år ført til  samarbejdsaftalen med et af de verdensførende Fraunhofer-institutter. Dertil kommer tæt dialog om strategisk samarbejde og salg til en række af verdens førende virksomheder, der gennem Innovation Centre Denmark har fået øjnene op for vores stærke kompetencer indenfor medicoudstyr, optiske filtre og mikroelektronik.  

November 2012 

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: