dot_animation
23.6.2024
12:47

Opfandt kosttilskud
til sin egen sygdom

Henrik Bach Nielsen og kompagnonen Klavs Nicolaisen har startet firmaet BaNic og lanceret Coliorega® tabletter, der hjælper folk med tarmlidelser

Når det hjælper på grise hvorfor så ikke også på mennesker? Et er, at sammenhængen måske kan synes logisk nok. Noget andet er at føre det ud i livet. Det gjorde Henrik Bach Nielsen med hjælp fra sin gode ven Klavs Nicolaisen, der fra sit job som agronom (med ernæring som speciale) vidste, at man ofte brugte oreganoolie, når grise havde problemer med fordøjelsen. Og det var præcist, hvad Henrik Bach Nielsen havde. Og stadig har, for sygdommen, han lider af, Colitis Ulcerosa, er en kronisk tarmlidelse. Lidt i stil med den mere kendte Crohns sygdom.

Symptomerne på Colitis Ulcerosa er ofte blodig diarré, utilpashed, manglende optagelse af næringsstoffer og som følge deraf træthed, koncentrationsbesvær og uoplagthed. Alt sammen noget, der er svært at kombinere med en normal tilværelse. I Henrik Bach Nielsens tilfælde var det efterhånden blevet praktisk taget umuligt.

Barske sager

- Sygdommen er svær at behandle, og medicinen, man kan få, er barske sager. Så jeg gik i gang med oreganoolien til grise og fik det hurtigt bedre. Fordøjelsen blev bedre, energien vendte tilbage, symptomerne så at sige faldt til ro, og på målingerne, jeg fik foretaget på sygehuset, kunne det direkte ses, at oreganoolien hjalp. Den fjernede ikke sygdommen, som nu engang er kronisk og kan udløses af faktorer som stress og forkert kost. Men mine sygdomsudbrud blev reduceret til at være tålelige og langt hurtigere overstået, så jeg fik stort set min normale tilværelse tilbage, fortæller Henrik Bach Nielsen, der har haft Colitis Ulcerosa siden 1989.

Idéen om, at dette kunne udvikles til noget mere og komme andre mennesker med tarmlidelser til gode, begyndte at tage form hos Henrik Bach Nielsen og Klavs Nicolaisen. Sammen etablerede de firmaet BaNic med base i Randers, og for et års tid siden sendte de produktet Coliorega® på markedet. Et kosttilskud, der fås som tabletter. 

Et langt forløb

- I tabletform er det muligt for mennesker at indtage oreganoolien, der er en kraftig olie og gives til grise i pulverform. Vi udviklede en opskrift på de rette doser af olien til mennesker i samarbejde med Natur-Drogeriet. Coliorega® tabletterne er baseret på ren oreganoolie tilsat vitaminer og mineraler – B12, folsyre, C, E og jern. Oreganoolien indeholder stoffer, som er med til at modvirke og hæmme udviklingen af skadelige bakterier og svampe, og som generelt styrker immunsystemet i tarmen, forklarer Henrik Bach Nielsen, der sammen med kompagnonen skulle gennem et langt forløb – fem år tog det – for at finde den rigtige ”applikationsform” og få de nødvendige godkendelser og tilladelser.

Coliorega® er fra starten af udelukkende blevet solgt via en webshop, men der vil blive arbejdet på at få det ind i sortimentet hos Matas, Helsam, i helsekostbutikker m.fl.

Støt stigende salg

- Salget er støt stigende, og vi kan konstatere, at mange genkøber produktet. Det har med andre ord en god effekt. Men det har taget længere tid at få gang i salget, end jeg umiddelbart havde forestillet mig. Markedsføringsmæssigt har vi primært arbejdet med søgeoptimering på internettet og annoncering, og at vi netop er blevet godkendt af Colitis-Crohn Foreningens lægefaglige råd til at måtte annoncere i foreningens blad, er et stort skridt i den rigtige retning, siger Henrik Bach Nielsen og tilføjer, at lanceringen hidtil er blevet besværliggjort af den danske lovgivning, der har forbudt anprisning af kosttilskud.  

- Vi måtte dårligt nok fortælle om produktet. Men det er der nu blevet lempet lidt på. Det skyldes en ny EU-regel, som trådte i kraft den 1. november 2012, siger Henrik Bach Nielsen.

Kæmpe stort potentiale

Han vurderer, at potentialet for Coliorega® tabletterne er stort. Rent faktisk kæmpe stort.

- 0,7 pct. af befolkningen i den vestlige verden har en eller anden form for tarmlidelse. Og dertil kommer resten af verden, pointerer Henrik Bach Nielsen.

Januar 2013

 

”Salget er støt stigende, og vi kan konstatere, at mange genkøber produktet”, fortæller Henrik Bach Nielsen, der ses her t.v. sammen med sin kompagnon Klavs Nicolaisen.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: