dot_animation
23.6.2024
12:50

Mobilsamtaler optages digitalt

Med den nye Voicebird kan man optage begge sider af mobilsamtaler

Voicebird er et nyt produkt, en avanceret Bluetooth recorder beregnet til at optage samtaler på mobiltelefoner, som er udviklet i et samarbejde mellem Voicebird ApS og designvirksomheden Artlinco med speciale i innovation og produktudvikling. Produktet blev lanceret den 25. februar 2013 på Mobile World Congress 2013 i Barcelona, og hele forløbet fra idé og to travle erhvervsfolks ønske om/behov for at kunne optage mobilsamtaler til lanceringen på den verdensomspændende messe er et godt eksempel på, hvordan man gerne arbejder hos Artlinco.

- Vi har stået for hele processen. Alt lige fra produkt, web, platform osv. til kommunikationsmanual og markedsintroduktion har vi været ind over i tæt samspil med Voicebird ApS. Selv om vi også påtager os at udvikle et nyt produkt og kun det, sker det mere og mere, at vi tager vare på hele pakken, fortæller Jacob Smedegaard, der er communication manager hos Artlinco.

Med et tryk

Den nye Voicebird består af en hardwareenhed, der via Bluetooth forbindes til mobiltelefon og headset, så man med et tryk på en enkelt knap kan optage sine samtaler. Desuden en cloudbaseret platform, Voicebird.com.

- Med Voicebird kan man optage begge sider af mobilsamtalen og herefter uploade den til en privat konto på Voicebird.com. Det sker ved at tilslutte Voicebird’en til ens PC eller Mac. Samtalen er derefter gemt og kan efterfølgende deles med andre. F.eks. til transskription af en kollega på kontoret eller afspilning, når man har brug for at høre samtalen igen, siger Jacob Smedegaard.

Fra frustration til innovation

Det er i høj grad egne oplevelser, som har fået folkene bag Voicebird ApS – Flemming L. Christensen, Claus O. Nielsen og Mads Transel – til at tænke alternativt og sammen med Artlinco udvikle den nye Bluetooth recorder. Idéen er opstået hos Flemming L. Christensen, der efter mange år med telefonmøder og brainstorming undervejs i alverdens lufthavne var godt træt af de mange utydelige samtalenoter på papirlapper og servietter.

- Personlig frustration er ofte kilden til innovation. Det gælder også Voicebird, som startede med en daglig frustration og i dag har lettet min hverdag, som ganske ofte foregår i bil eller i en lufthavn på vej til et nyt møde, fortæller Flemming L. Christensen.   

Kæmpestort potentiale

Målgruppen for Voicebird er erhvervsfolk, håndværkere, journalister og alle andre, som er meget på farten. Men også i situationer, hvor der er brug for dokumentation, er den særdeles anvendelig.

- Produktet har et kæmpestort potentiale og kan krydse grænser og industrier verden over, siger Jacob Smedegaard og sammenfatter brugen af Voicebird med tre ord.

Record. Upload. Share.

Marts 2013

 

Voicebird er en avanceret Bluetooth recorder beregnet til at optage samtaler på mobil-telefoner.

SXF_JWS_wide.jpg - Højre billede 97x137

Jacob Smedegaard
- communication manager hos Artlinco.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: