dot_animation
16.4.2024
6:47

International hæder til
ny serie af servicekufferter

På to år har Artlinco og Raaco vundet den prestigefyldte ”iF product design award” tre gange  

En helt ny serie af servicekufferter, som skal ændre på måden at tænke håndtering af værktøj, og som er udviklet i samarbejde mellem designvirksomheden Artlinco og Raaco A/S i Nykøbing Falster, har opnået stor international hæder i form af den præstigefyldte ”iF product design award”. Raaco ToolCase, som produktet hedder, er en fleksibel kuffert, der giver håndværkerne frihed til at opbevare værktøjet, præcis som de ønsker.

- Raaco ToolCase henvender sig til specialhåndværkere, montører og serviceteknikere, som skal transportere og beskytte dyrt værktøj, og findes i en serie på tre produkter. Fokus har været på at skabe så mange alternativer som muligt for forbrugerne, og hver detalje er derfor nøje gennemtænkt, fortæller Søren X. Frahm, der er kreativ direktør i Artlinco.

- Det helt centrale ved Raaco ToolCase er, at designet fokuserer på forbrugerens behov og oplevelse. Det er ikke nok, at den bare ser smart ud. Det handler også om at forstå forbrugerens vaner og ritualer. Specialhåndværkere er utroligt bevidste om funktionalitet, mode, kvalitet og design, og det gælder derfor om at samle disse behov i én optimal løsning, fortæller Søren X. Frahm.

Fremragende industrielt design

”iF product design award”, som tildeles for fremragende industrielt design, er blevet uddelt hvert år siden 1953 og anses for produktdesignverdenens svar på en Oscar. En jury bestående af 49 internationale eksperter havde gennemgået 3.011 produkter fra 51 lande, før valget faldt på Raaco ToolCase. Det er Artlinco og Raacos tredje ”iF product design award” på to år. Både Raaco Tool Taco og Raaco Boxxser-serien, der begge ligeledes er udviklet af Artlinco og Raaco i fællesskab, vandt prisen i 2012.

Ifølge adm. direktør i Raaco, Peter-Thomas Damberg, er det ikke tilfældigt, at virksomhedens produkter løber med prisen.

- Alle materialer er udvalgt med henblik på at understøtte funktionaliteten og gøre servicekufferten til en praktisk ledsager i det daglige, såvel indendørs som udendørs. Kufferten er produceret i Danmark, samlet i hånden og fremstillet af langtidsholdbare, miljøvenlige materialer, der er lette at skille ad og genanvende. Vi har ikke overladt noget til tilfældighederne, fortæller Peter-Thomas Damberg.

Villige til at gå den ekstra mil

Søren X. Frahm ser de tre priser som kulminationen på et stærkt samarbejde mellem to virksomheder, der ikke er bange for at tage de svære beslutninger. 

- Når man vil lave innovativt produktdesign, er det utrolig vigtigt, at begge parter er villige til at gå den ekstra mil. Under udviklingen af Raacos produkter har vi været ude for store udfordringer, men her har begge parter været villige til at gå den rigtige vej – og ikke nødvendigvis den nemmeste. Set i bakspejlet valgte vi de helt rigtige løsninger, siger Søren X. Frahm.

Raaco ToolCase vil være på det danske marked i løbet af foråret 2013 og er allerede at finde på det tyske marked.

Marts 2013

 

Raaco ToolCase henvender sig til specialhåndværkere, montører og service-teknikere.

SXF_JWS_wide.jpg - Højre billede 85x103

Søren X. Frahm - kreativ direktør og partner i Artlinco.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: