dot_animation
14.10.2024
13:38

Sætter ind overfor organiseret kriminalitet

Legind Technologies A/S vil sammen med et større konsortium udvikle en intelligent informationsscanner, der skal kunne opspore organiseret kriminalitet og advare politiet

I fremtiden kan det blive endnu sværere at gennemføre organiseret kriminalitet. EU-projektet, ePOOLICE, har nemlig sat sig for at udvikle en intelligent informationsscanner der vil gøre det muligt for politiet at komme de organiserede kriminelle i forkøbet.

ePOOLICE bliver et nyt teknologisk system, der kan indsamle, vurdere og filtrere uanede mængder af information fra alle tænkelige medier, dvs. fra internet, tv, radio, arkiver, databaser mv. og kortlægge mistænkelige mønstre. Som noget helt nyt bliver systemet selvlærende. Gennem kontinuerlig dialog med politiet vil systemet med tiden blive klogere og derved bedre til at identificere mønstrene. Udover retshåndhævelse har teknologien også et stort markedspotentiale, bl.a. indenfor markedsinformationer til virksomheder, som har interesse i at kortlægge nye trends i markedet og hos forbrugerne.

Projektet er bevilget under EU’s rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling i januar 2013 og løber over tre år. Der deltager 17 partnere fra syv forskellige europæiske lande, og projektet har et budget på 40 mio. kr., heraf er 26 mio. kr. funding fra EU. 7,6 mio. kr. fra EU går til danske partnere – de 2,4 mio. kr. til Legind Technology A/S i Esbjerg.

Implementering af nye værktøjer

Legind Technologies står for at implementere de nye værktøjer i en teknologisk platform, som virksomheden har udviklet. Når projektets resultater skal deles og teknologien forhåbentlig implementeres flere steder, vil virksomheden herved også få en vigtig konsulentrolle, da den ligger inde med den nødvendige tekniske ekspertise, og medarbejderne allerede har den nødvendige sikkerhedsgodkendelse.

Mange gode erfaringer med EU-projekter

Virksomheden er en habil spiller, når det gælder ansøgninger om EU-midler og gennemførelse af projekter med europæiske samarbejdspartnere. ePOOLICE–ansøgningen, som blev sendt til EU’s forskningsprogram, fik topkarakter blandt de indsendte ansøgninger. Projektansøgninger efterspørges i såkaldte indkaldelser, hvor EU-Kommissionen typisk tre måneder før deadline for ansøgningen offentliggør, hvad projekterne skal handle om.

Grundlægger og adm. direktør i Legind Technologies, Henrik Legind Larsen, understreger i denne sammenhæng, at hvert eneste ord i indkaldelsen er vigtigt.  

- Man skal i sin ansøgning kunne argumentere overbevisende for alle de elementer, som man evalueres på, f.eks. at teknologien er ny og innovativ, samt at den rent faktisk vil kunne afsættes på markedet og skabe vækst i vores virksomhed. Derudover er det væsentligt at forberede sig i god tid før deadline for indsendelsen af ansøgningen. Få fat i det første udkast af indkaldelsen inden den er ude hos offentligheden. Når selve indkaldelsen offentliggøres tre måneder før deadline, er der for lidt tid til at sammensætte et ordentligt projekt, siger han.

Hjalp projektet i mål

I ansøgningsprocessen har Legind Technologies god kontakt med Det Syddanske EU-Kontor og EU-konsulent Rasmus Anker-Møller fra teamet Erhverv, forskning og udvikling, som bl.a. assisterede ved kontraktforhandlingerne.

Marts 2013

  Henrik Legind Larsen - grundlægger og adm. direktør i Legind Technologies A/S.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: