dot_animation
30.9.2022
11:51

Innovationsnetværk blandt Europas bedste

Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning har netop fået guldmedalje for at være en af Europas 15 guld-certificerede klynger

- Det er glædeligt, at Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning som en af de første klyngeorganisationer i Europa har modtaget den flotte anerkendelse fra EU. Det viser, at vi i Danmark har innovationsnetværk af højeste internationale standard, som danske virksomheder kan trække på i deres udviklingsarbejde, siger uddannelsesminister Morten Østergaard i en kommentar til, at Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning netop har fået en guldmedalje for at være blandt Europas allerbedste klyngeorganisationer.  

EU Kommissionens kvalitetssikringssystem, The European Cluster Excellence Initiative (ECEI), skal sikre, at klyngeorganisationer er professionelle og konstant udvikler organisationen til gavn for de tilknyttede virksomheder. Derfor er mere end 300 klyngeorganisationer gennemgået med tættekam, og 15 har fået en guldmedalje for at skabe ekstraordinært gode resultater. 

- Vi har stor fokus på internationalisering i disse år, og derfor er vi meget stolte over guldmedaljen, som bliver en stor fordel for os. Den giver lettere adgang til dygtige internationale partnere og øger mulighederne for økonomisk støtte til projekter med stor betydning for danske virksomheder, siger direktør Betina Simonsen fra Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning.

Meget omfattende proces

Certificeringsprocessen var meget omfattende. Repræsentanter fra ECEI-label tilbragte flere dage i januar på Innovationsnetværkets kontorer og gennemgik omhyggeligt alle arbejdsgange, dokumentationer og resultater.

- De var grundige, men det er jo også en lille eksklusiv klub, vi er landet i. Vi glæder os meget til sammen med vores virksomheder at gå ind ad alle de døre, som guldmedaljen kan åbne for os, fortæller Betina Simonsen.   

Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning fremmer innovation i danske virksomheder ved at identificere, formidle, forankre og udvikle ny viden. Netværket er samtidig brobygger mellem virksomheder og forsknings- og vidensinstitutioner.

Nyt kvalitetssikringssystem

ECEI er et nyt kvalitetssikringssystem, som EU Kommissionen står bag. Rationalet bag ECEI-label er, at klyngeorganisationer skal bevise, at de driver en professionel organisation, at de hele tiden arbejder med at udvikle deres organisation og har succes med at tiltrække flere medlemmer og tilbyde flere aktiviteter.

ECEI fokuserer på klyngeorganisationen, og der bedømmes på 31 indikatorer fordelt på fem hovedområder: Klyngens struktur (herunder alder, størrelse og medlemssammensætning), styring og samarbejde, finansiering af klyngeorganisationen (herunder finansieringskilder og omfang), strategi og service (bl.a. strategiprocesser og udbud af services) og resultater og anerkendelse (f.eks. presse og succeshistorier). 

ECEI skal samtidig skabe større synlighed over for nye medlemmer og offentligheden samt styrke klyngers samarbejde på tværs af landegrænser. En guldmedalje tildeles for en to-årig periode.

April 2013

  Direktør Betina Simonsen fra Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: