dot_animation
26.5.2024
1:50

Uopslidelig dansk kvalitet og design

Dan Dryer håndtørreren med ”den lille viking” består, selv om verden forgår – nu i foreløbig ca. 40 år

Et produkt, som er næsten umuligt at slide op. Det var målet, da grundlæggeren af Dan Dryer A/S i Randers, adm. direktør Niels Saaby Jørgensen, tog fat på at udvikle håndtørreren med ”den lille viking”, som millioner af mennesker bruger hver dag, og som vi alle kender fra toiletter på motorvejs-rastepladser ned gennem Europa. Her ca. 40 år senere kan det konstateres, at det lykkedes for ham.

- Dan Dryer-håndtørreren består, selv om verden forgår, plejer Niels Saaby Jørgensen gerne at sige og fortsætter:

- Man kan i realiteten ikke slide vores maskiner op, hvis man ellers sørger for at gøre dem rene ind i mellem. Med luften suger en håndtørrer støv ind. Det meste kommer ud igen, men der vil altid blive en smule tilbage på blæserhjulet, der sætter sig som cementhårde aflejringer og resulterer i, at luftmængden støt og roligt mindskes. Fjernes dette støv regelmæssigt, bliver håndtørreren bare ved og ved og ved.

Godt og vel 50 pct. eksport

Dan Dryer var ét af de første mærker på markedet i 1980’erne. Niels Saaby Jørgensen startede med at importere en amerikansk håndtørrer, men da den ikke levede op til hans krav om kvalitet og langtidsholdbarhed og de dengang nye regler om CE-mærkning i Europa, gik han i gang med at udvikle sit eget produkt.

- Vi øvede os på hjemmemarkedet og lykkedes så godt med det, at vi blev mere modige, vendte også blikket mod udlandet, og i dag eksporterer vi godt og vel 50 pct. af vores produktion. Frankrig er et af vores helt store markeder, og vi har derfor etableret eget salgskontor i Toulouse. Det samme har vi i Tyskland, hvorimod vi sælger gennem forhandlere på alle øvrige markeder, fortæller Niels Saaby Jørgensen.

Skal bare køre

En håndtørrer skal bare køre og fungere upåklageligt hver dag, og selv om toiletter vel næppe kan beskrives som højprioritetsområde i ret mange virksomheder, er rigtigt mange klar til at betale for at få en høj kvalitet og et produkt, der praktisk taget ikke går i stykker.

- Vi giver fem års garanti på Dan Dryer håndtørrerne, og vi oplever fejl på under en pct. af vores maskiner i denne fem års periode. Går noget i stykker, fremsender vi nye reservedele ganske gratis, fastslår Niels Saaby Jørgensen og suppleres af marketingskoordinator Lisbet Thybo, der siger:

- Ti år efter køb sender vi breve ud til vores kunder, hvor vi tilbyder en ny og 300 kr. i bytte for den gamle. Svaret er ofte: Hvorfor skulle vi dog det – den fejler jo ikke noget.

Design og cigaretter

Gennem årene er de to originale håndtørrere, AA og AE, blevet videreudviklet, og Dan Dryer var blandt de første med elektronisk timer og andre features, som gør det muligt kontinuerligt at indstille tørretiden, at justere aktiveringsafstanden til hænderne m.m. Features der bevirker, at de kan passes ind over alt. Designmæssigt blev der på et tidspunkt brug for en justering, idet folk lagde ting og sager fra sig på håndtørreren. Også tændte cigaretter, der efterlod grimme brændemærker på maskinen.

- Derfor udviklede vi vores Stainless Design-serie i et nyt design, så cigaretter og andre ting ganske enkelt falder ned, hvis man lægger dem på håndtørreren, siger Niels Saaby Jørgensen og tilføjer, at man løbende udvikler videre på produkterne og ofte specialtilpasser dem til en enkelt kundes særlige ønsker og behov.

Puslebord til 400 kg

I dag er håndtørreren blevet suppleret med andre produkter, og Dan Dryer tilbyder et komplet sortiment af produkter til toiletrum – hånd- og hårtørrere, sæbebeholdere, dispensere til papir, affaldsspande, pusleborde m.m. Sidstnævnte er et godt eksempel på virksomhedens satsning på kvalitet, idet puslebordene kan modstå en belastning på op til 400 kg.

- Et spædbarn vejer som bekendt sjældent mere end fire, fem kg, men eftersom unge mennesker nu og da sætter sig på puslebordet bl.a. for at ryge en cigaret, skal det kunne holde til meget mere end det. Derfor de 400 kg, fortæller Niels Saaby Jørgensen.

Ordrer løber over flere år

Toiletter på rastepladser, restauranter (bl.a. McDonald’s-restauranter i det meste af Europa), tog og lufthavne er steder, hvor man finder Dan Dryer-produkter. Det gælder bl.a. de fleste lufthavne i Frankrig og mange tog i både Frankrig og Tyskland, og eftersom det er meget store kunder, er der tale om ordrer, som løber over flere år.

- Det giver en god produktionsgang, og så er det godt for vores medarbejderes tryghed i jobbet, siger Niels Saaby Jørgensen.

Dan Dryer beskæftiger ca. 15 medarbejdere.

Maj 2013

 

Dan Dryer håndtørrer – et produkt, som er næsten umuligt at slide op.Billede 134.jpg - Højre billede 1856x2601

Grundlæggeren af Dan Dryer A/S, adm. direktør Niels Saaby Jørgensen.

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: