dot_animation
1.10.2023
17:56

Kombinerer Cold Hawaii-surfing og innovation i ny uddannelse

At opleve sammenhængen mellem surf og innovation vil gøre unge på ny surf/innovationslinje til fremtidens arbejdskraft, mener Thy-Mors HF & VUC

Et helt nyt uddannelseskoncept skal give unge fra hele landet mulighed for at opleve, hvordan livet som surfer i Thy kan motivere og understøtte det at tage en to-årig hf-eksamen med særlig fokus på innovation og IT-iværksætteri. Kysten i Thy er under navnet “Cold Hawaii” kendt som et af Europas bedste steder til alle former for surfing.

Tanken er at træne evner som risikovillighed og innovationskraft gennem både kroppen og hjernen.

På et surfbræt jagter surferen den rette bølge, men på grund af vejr og vind ved han eller hun aldrig, hvornår den kommer. At finde de rette bølger kræver stor fysisk og mental omstillingsparathed.

At være en god entreprenør og innovatør kræver nogle af de samme evner, f.eks. mod til at tage uforudsigelige valg. Gennem undervisning i innovation vil de studerende træne hjernen til at turde.

Begge dele mener Thy-Mors HF & VUC vil ruste unge til at være gode på fremtidens arbejdsmarked, som er fleksibelt, omskifteligt og selvstændigt, forklarer skolens vicerektor Erik Dose Hvid.

Skal gå nye veje

- Vi tror på, at der skal en helt ny tænkning omkring uddannelse til, når vi ser på fremtidens arbejdsmarked. Vi uddanner stadig som om, vi lever i et industrisamfund. Det gør vi ikke. Vi skal gå nye veje og styrke kompetencer som risikovillighed, omstillingsparathed og flid. Vi tror på, at disse egenskaber vil være i spil, når det gælder at kunne begå sig på fremtidens arbejdsmarked. Vi mener, at vores nye surf- og innovationslinje kan træne og udvikle disse kompetencer, siger han.

Undervisningen vil være fleksibel på tid og hyperdigital. Alt undervisningsmateriale vil være gemt og tilgængeligt i den såkaldte digitale sky, så de studerende kan tilgå det når som helst hvor som helst – ved kysten, i klasselokalet eller hjemme. 

Thys stærkeste ressourcer

Samtidig trækker uddannelsen på en af de stærkeste ressourcer i Thy, nemlig naturen. Og det glæder formand for Thy-Mors HF & VUC, Mogens Nørgaard, der også er medlem af Nordjyllands regionsråd.

- Det er rigtig godt, at vi laver noget, som betyder, at flere vil tage en uddannelse på vores skole. Det er også vigtigt, at vi gør noget for at fastholde flere i at tage en uddannelse, siger han.

Uddannelsen har plads til 25 elever i skoleåret 2014-2015. Interesserede kan snuse til uddannelsen, surfing og innovation til en camp 20.-21. september i Klitmøller, Thy.

Maj 2013

  Tanken med den nye uddannelse er at træne evner som risikovillighed og innovationskraft gennem både kroppen og hjernen. 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: