dot_animation
6.12.2023
12:26

Danmark går i offensiven med ny teknologi for en halv milliard kroner

Højteknologifonden investerer i 21 ambitiøse samarbejder mellem virksomheder og universiteter

Markante investeringer skal bringe Danmark helt frem på banen i kampen om fremtidens vigtige teknologier. En halv milliard kroner investerer Højteknologifonden i samarbejde mellem virksomheder og universiteter om udvikling af ny teknologi. Halvdelen af virksomhederne har mindre end 50 ansatte, hvilket styrker vækstlaget i dansk erhvervsliv.  

Dansk viden skal ud i verden og skabe løsninger, der kan fylde op i virksomhedernes ordrebøger. Det er ambitionen for de forskningsprojekter, som Højteknologifonden nu offentliggør.  

Lykkes det de 43 virksomheder og 32 forskergrupper at nå i mål, vil check-in i lufthavnen blive lettere, oversvømmelser af kældre kan forudses og undgås, og vores tid som olienation bliver forlænget.  

Med for første gang

Højteknologifonden har allerede over 300 virksomheder i sin portefølje af projekter. Alligevel er to ud af tre af virksomhederne i de nye projekter med for første gang:  

- Det er glædeligt at se de mange nye virksomheder, der vælger at investere i udvikling af ny teknologi trods de risici, det bærer med sig. Det koster noget at deltage i forskning sammen med andre. Men det er vigtigt at vove pelsen, når de ny idéer er rigtig attraktive, siger Carsten Orth Gaarn-Larsen, direktør i Højteknologifonden.

Stor interesse

Der er stor interesse for at starte projekter med Højteknologifonden, og kvaliteten hos ansøgerne er i top. Det betyder, at der er flere forskningsprojekter, som Fonden med sin økonomiske ramme ikke kan sætte i gang, selvom kvaliteten berettiger til det.  

- Det er positivt, at der er rift om Fondens midler. Men det er naturligvis ærgerligt, at vi ikke kan investere i alle projekter med et åbenbart potentiale. Særligt fordi Højteknologifondens aktive samarbejde med virksomheder og universiteter skaber viden og mange arbejdspladser i Danmark, fortæller formanden for Højteknologifonden, Jørgen Mads Clausen.  

Repræsenterer bredt

Virksomhederne repræsenterer dansk erhvervsliv bredt, og to tredjedele af virksomhederne har under 250 ansatte. Der er deltagelse fra både de store byer og byer som Hadsund, Hvalsø, Lynge, Bramming og Ikast.  

Af det samlede budget på 480 millioner kroner til højteknologisk udvikling investerer Højteknologifonden 250 millioner kroner. Fra landets virksomheder kommer der 150 millioner, mens universiteterne investerer 80 millioner kroner i de nye samarbejder.        

Maj 2013 

 

Carsten Orth Gaarn-Larsen, direktør i Højteknologifonden._TOF2457 copy.jpg - Højre billede 2052x2524

Formand for Højteknologi-fonden, Jørgen Mads Clausen.

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: