dot_animation
26.5.2024
1:53

Designer og syr kilte i Danmark til det internationale marked

Streetcommander.com kombinerer unik dansk design og kvalitet med global social ansvarlighed 

Mens der tales om dårlige arbejdsforhold og outsourcing af danske arbejdspladser til bl.a. Østen, går et mindre dansk tøjfirma imod trenden og insisterer på at skabe hele deres kollektion i Danmark. StreetCommander.com er en iværksættervirksomhed, der fokuserer på at skabe unikt kvalitetstøj med kant, som er designet og produceret af danske designere, systuer og håndstrikkere.

Kernen i kollektionen er kilte med et moderne og maskulint nordisk snit. Der er kun et minimum af spild, idet tøjet bliver syet efter "on demand" princippet. Systuen eller strikkerne går først i gang med at lave tøj, når det er bestilt i internetbutikken. Hermed undgås, at der bliver produceret for meget tøj, miljøomkostningerne i forbindelse med transport mindskes, og der er mulighed for, at kunderne selv kan være med til at sætte præg på tøjet, hvis de ønsker det.

Nordiske værdier

Design, produktion og salg foregår alt sammen fra et område, som nogen ynder at kalde Udkantsdanmark eller ”den rådne banan”. Og det er et meget bevidst valg fra firmaets side.

- Ved at søge ind til de nordiske værdier i forhold til produktion, design, miljø mv. er StreetCommander.com med til at bidrage til en verden, hvor man har respekt for andre menneskers kulturer på tværs af lande og ideologiske overbevisninger. Noget som alle firmaer vil kunne gøre inden for stort set alle brancher ved at tage udgangspunkt i langtidsholdbare løsninger, siger Jakob Bork Dirksen, indehaver af Streetcommander.com, der har hjemme i Nykøbing Falster.

Han tilføjer, at det hos Streetcommander.com handler om at bidrage til en verden, hvor unik dansk design og kvalitet kombineres med global social ansvarlighed.

25 stk. af hvert design

- For os er det ikke et mål i sig selv at sælge billigt produceret tøj eller skabe et stort overskud. Vi er ikke skabt til de store kæder eller masseproduktion. Vores kollektion er lille og eksklusiv, siger Jakob Bork Dirksen og påpeger, at der kun bliver fremstillet 25 stk. af hvert design, således at køberen præcist ved, hvor mange enkeltdele der er solgt af designet på verdensplan.

- Som mennesker er vi skabt individuelle og unikke. Hvorfor så ikke vælge at klæde os individuelt samtidig med, at vi signalerer menneskeligt overskud og ansvarlighed, spørger Jakob Bork Dirksen. 

Hæklede hjelme

Netop nu er StreetCommander.com i gang med at skabe en kollektion af tilbehør til ultra- og trailløbere (sammen med en lokal produktionsskole) og en kollektion af hæklede ”hjelme” med en markant farvet hanekam.

Juni 2013

 

Kernen i kollektionen er kilte med et moderne og maskulint nordisk snit.

2zr5-68968-Martin_Kulturfabrikken_outdoor_03.jpg - Højre billede 508x1246

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: