dot_animation
6.12.2023
13:7

DMN - nyt innovationsnetværk

Dansk MaterialeNetværk giver medlemsvirksomhederne adgang til en bred vifte af fagkompetencer inden for plast, kompositer, aluminium, letvægtsmetaller og rustfrit stål

De fremadrettede krav til klynger og innovationsnetværk, bl.a. udviklingen på europæisk plan i retning af større og mere professionelle klynger og netværk, fører nu til dannelsen af Dansk MaterialeNetværk, DMN. Det sker ved en sammensmeltning af innovationsnetværkene AluCluster, Plastcenter Danmark og Stålcentrum.

- Der er tale om en helt unik mulighed for at tilbyde danske virksomheder en bred vifte af kompetencer, siger direktør i AluCluster, Michael Nedergaard og tilføjer:

- De øgede muligheder, der ligger i den fremtidige konstellation, bygger på
en ensrettet kontingentstruktur og giver virksomhederne adgang til en bred vifte af fagkompetencer inden for plast, kompositter, aluminium, letvægtsmetaller og rustfrit stål. Det bliver en helt ny mulighed for at kombinere fagområder til stor gavn for produktionsvirksomheder og vidensinstitutioner, som ønsker at bringe viden og forskning ud til en bred interesseskare.

DMN får kontor både i Kolding og Esbjerg.

Øget fokus på faglighed 

- I AluCluster ser vi helt isoleret denne sammenlægning som den helt store mulighed for at gøre alt det, vi gør i dag – bare endnu mere og endnu bedre. Det samlede netværk vil opnå nye muligheder for finansiering, og disse skal omsættes til endnu flere aktiviteter til gavn for aluminiumsindustrien i Danmark, siger Michael Nedergaard.

I løbet af efteråret

Arbejdet med sammenlægningen er så fremskreden, at den nye grafiske platform og samlede web bliver rullet ud i løbet af efteråret.

- Der vil ske et boost af planlagte aktiviteter til gavn for virksomheder og vidensinstitutioner. Det er målsætningen, at dette nye netværk inden for en kort horisont skal samle 500 virksomheder – med al den positive innovation det kan bringe, siger Michael Nedergaard.

Juli 2013

 

Michael Nedergaard – direktør i AluCluster.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: