dot_animation
26.5.2024
2:2

Innovations- og designcenter i verdensomspændende koncern

Udviklingen af HYBOX® pumpestationen og tilhørende computerprogram har gjort Langeskov-virksomheden Hydac A/S kendt verden over

”Viljen til at ville, giver evnen til at kunne”. Sådan lyder ét af udsagnene, som karakteriserer firmakulturen hos Hydac A/S i Langeskov, og direktør Jens Haugaard supplerer med at sige, at man ”sætter sig høje mål og tager udfordringer op”.

Ikke mindst den indstilling har ført til, at den fynske virksomhed i dag er innovations- og designcenter for hele Hydac-koncernen – en tyskejet verdensomspændende koncern, der leverer hydrauliske løsninger til kunder over alt på jordkloden.

For det var ikke noget, man blev udpeget til. Men noget, man gjorde sig fortjent til.

Det hele startede for omkring seks-syv år siden.

- Vi udviklede vores HYBOX® pumpestations koncept på det tidspunkt, og vores position i Hydac-koncernen i dag er i høj grad skabt via den. Vi er kendt worldwide blandt kunderne og i vores omkring 50 Hydac-søsterselskaber for HYBOX® og innovationskraft generelt, fortæller Jens Haugaard og pointerer, at HYBOX® siden har udviklet sig til en hel ”familie” af pumpestationer.

På samme side af bordet

Innovation er for Jens Haugaard ikke kun et spørgsmål om at udvikle et nyt produkt, men lige så meget måden man kommer frem til løsningen på. Således har man også udviklet et computerprogram, en konfigurator, der gør det muligt at sidde sammen med en kunde og på skærmen konstruere præcis den pumpestation, kunden har brug for.

- Det betyder, at vi kan oplyse en pris med det samme og derfor kan spørge efter ordren – og ofte få den – inden vi går derfra igen. Takket være computerprogrammet er det første besøg blevet langt nemmere at gennemføre med succes. Ved at sidde på samme side af bordet som kunden kan vi også nemmere udfordre denne på vigtige detaljer og vise alternative måder at gøre tingene på, hvilket i sidste ende betyder, at kunden får en bedre løsning, siger Jens Haugaard og tilføjer, at der i direkte forlængelse heraf genereres en komplet stykliste til produktionen.  

Idéen opstod i sin tid ved at efterleve tankegangen bag innovationsværktøjet ”Blue Ocean”. Se hvad andre gør og bruge det i en anden sammenhæng.

- Vi fik den tanke, at man kunne konfigurere hydrauliske pumpestationer på samme måde som man konfigurere computere på en hjemmeside. Og det kan man, fastslår Hydac-direktøren.

Bygger pumpestation på to dage

Hydac A/S sælger pumpestation-konceptet til egne kunder i Danmark og internt i koncernen til Hydac-kunder i hele verden. Langeskov-virksomheden producerer den også for søsterselskaber i en række lande og er som det nyeste ved at få foden inden for i USA, Singapore og Mexico.

- Vi skal ud i verden for at få tilstrækkelig volumen til, at vi kan købe stort ind. I dag producerer vi ca. 1.000 pumpestationer årligt og kan bygge en pumpestation i løbet af blot to dage. I nødsituationer endnu hurtigere. Med til at sikre, at vi kan konkurrere med den billigere produktion i lavtlønsområder, er også, at vi gør meget ud af modulering i udviklingsfasen og tilstræber at kunne bruge flest mulige dele til andet end det egentlige formål, siger Jens Haugaard.

Ud over det direkte salg af pumpestationer, som HYBOX® har skabt, bruger man også systemet som model i andre løsninger og har udvidet det til helt andre koncepter.

Verdenspatentet på HYBOX® blev for 5 år siden solgt til Hydac International.

December 2011

 

"Vi er kendt worldwide blandt kunderne og i vores omkring 50 Hydac-søsterselskaber for HYBOX® og innovationskraft generelt", fortæller direktør Jens Haugaard.

Hybox

HYBOX® pumpestations- konceptet har i høj grad været med til at skabe Langeskov-virksomhedens position i Hydac-koncernen.

Se video om HYBOX på youtube.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: