dot_animation
6.12.2023
11:17

21 løsninger på samfundets udfordringer 

Sammen med innovationsstrategien ”Danmark – Løsningernes land” varsler INNO+- kataloget et skifte i forsknings- og innovationspolitikken

INNO+-kataloget skal med sine 21 forslag til store danske innovationssatsninger hjælpe Folketingets politikere til at sætte handling bag ordene i innovationsstrategien ”Danmark – løsningernes land”.

Kataloget er i sig selv resultatet af en innovationsproces, hvor 90 organisationer tidligere på året indsendte i alt 500 idéer til innovationssatsninger. De blev på en række workshops grupperet, udbygget og prioriteret, og de femhundrede ideer var blevet til 21 store innovationssatsninger, som præsenteres i INNO+-kataloget. 

Fokus på store udfordringer

INNO+-kataloget varsler sammen med innovationsstrategien ”Danmark – Løsningernes land” et skifte i forsknings- og innovationspolitikken mod et større fokus på de store udfordringer i samfundet, der kræver store løsninger. De 21 forslag til store innovationssatsninger er i INNO+-kataloget grupperet under seks overskrifter: Innovativ transport, miljø og byudvikling. Innovativ fødevareproduktion og bioøkonomi. Innovative sundhedsløsninger. Innovativ produktion. Innovative digitale løsninger. Innovative energiløsninger.

Bag hver overskrift gemmer sig problemer, der ikke lige kan løses af et enkelt fagområde, men hvor vi som samfund kun kan knække nødden, hvis vi samarbejder på tværs af flere fagligheder, organisationer og ministerier.

Fra ord til handling

Uddannelsesminister Morten Østergaard fortalte ved præsentationen af INNO+-kataloget, at det nu er op til Folketingets politikere at bruge kataloget, når de hvert år forhandler finansloven. Ministeren har allerede bemærket stor interesse fra flere af ministerkollegaerne, der ønsker, at lige præcis deres område bliver valgt som en af de første innovationssatsninger. Det tager ministeren som et positivt tegn på, at INNO+-kataloget nu går fra ord til handling.

Oktober 2013

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: