dot_animation
26.5.2024
0:38

Innovation er omdrejningspunktet

i sønderjysk investeringsvirksomhed

Mayday Invest A/S ”har en finger med i spillet og er medejer af 19 virksomheder”, som alle på nær én er placeret i Kompetencehuset i Aabenraa

- Opfindere skal gøre det, de er gode til. Opfinde. Resten tager vi os af. Vi sørger for, at deres opfindelser kommer hurtigere ud over rampen som færdige produkter og bliver solgt på de relevante markeder. Som minimum går vi efter opfindelser med skandinavisk potentiale, men allerhelst skal de have potentiale til at blive solgt globalt.

Det siger Michael Møller, der sammen med Steen F. Pedersen grundlagde investeringsvirksomheden Mayday Invest A/S i 2008 med det formål at skabe vækst- og innovationsvirksomheder i specielt Syd- og Sønderjylland.

Innovation er omdrejningspunktet i Mayday Invest A/S, der holder til i Kompetencehuset i Aabenraa og har 19 virksomheder i sin portefølje i dag. Og flere er på vej. Til forskel fra de fleste andre innovations- og væksthuse er der her ikke blot tale om et kontorfællesskab med tilhørende servicefaciliteter, idet Mayday Invest A/S, som Michael Møller udtrykker det, ”har en finger med i spillet og er medejer af alle 19 virksomheder og forsøger at skabe synergier og udnytte kompetencer på tværs af virksomhederne”.

Den bedste interaktion og synergi

- Bortset fra en enkelt virksomhed er de alle placeret her i huset. Det giver den bedste interaktion og synergi og den hurtigste adgang til alle de kompetencer, der som navnet siger er i huset. Kompetencer inden for økonomi, marketing, salg, produktion osv. Her skal man bare gå en tur hen ad gangen for at finde de kompetencer, man har brug for. Men ellers lever virksomhederne deres eget liv med egen ledelse og team. Ved at være under samme tag, ved at se andre lykkes med deres forehavende stimulerer man også hinanden. Succes avler som bekendt succes. Men det udelukker ikke, at en virksomhed kan flytte ud, hvis den vokser sig for stor til at kunne være her, siger Michael Møller og tilføjer:

- Vi går ind i projekter på alle niveauer. ”Ole Opfinder”, der står med sin opfindelse og kan ikke komme videre, hjælper vi med design, produktion, finansiering via pengeinstitutter, investorer, egne midler m.fl., distribution osv., og vi finder en direktør til at stå i spidsen for virksomheden. Men vi investerer også i virksomheder, der er længere fremme i processen. Blot de har vækst- og innovationspotentiale. På sigt kan store etablerede virksomheder komme på tale. Desuden tilbyder vi rådgivning via rådgivningsvirksomheden Addwise og påtager os bestyrelsesposter m.m. mod almindeligt vederlag, uden at der er tale om ejerandele. 

Penge kun den ene halvdel

En vigtig pointe hos Mayday Invest A/S er, at penge kun er den ene halvdel af det, der skal til for at komme fra opfindelse til salg.

- Blot at give penge til opfindere, sådan som det sker med milliarder af kroner fra vækstpuljer, er delvist spild af penge. Det gør ikke opfinderne i stand til at kunne føre deres projekt ud i livet. Og det er det, de først og fremmest mangler: Nogen til at føre projektet ud i livet sammen med, nogen der kan noget andet, end de selv kan, fastslår Michael Møller.

Fra to til 40 medarbejdere

Michael Møller og Steen F. Pedersen havde alene to en hel etage for sig selv, da de startede Mayday Invest A/S. I dag er der 40 medarbejdere på tre etager i Kompetencehuset og yderligere 20 medarbejdere uden for huset.

- Vi er bevidst gået efter tunge erhvervsfolk, modne mennesker med stor erfaring, der som tidligere topchefer i bl.a. Fleggaard-koncernen, Danfoss, Lego, Abena og ECCO har bevist, at de er gode til vækstvirksomheder, siger Michael Møller, der ligesom medstifteren selv hører til i ”den tunge ende”. Han kommer fra forskellige ledende poster i tele-giganten Dangaard Telecom, der er grundlagt af Steen F. Pedersen og havde en omsætning på 13 mia. kr. årligt og 1.400 medarbejdere fordelt over hele verden, da den blev solgt til amerikanske Brightpoint i 2008. 

Syv partnere

Ejerkredsen i Mayday Invest A/S udgøres i dag af syv partnere. Investeringsvirksomheden har værdi for ca. 75 mio. kr. i de tilhørende virksomheder og omsætter i 2012 for næsten 100 mio. kr. Allerede i 2013 forventer man at komme op i nærheden af 250 mio. kr.

- Målet lige nu er at sælge varer og ydelser og tjene penge på de aktiviteter, der allerede er i gang, for derigennem at styrke kapitalgrundlaget yderligere. Men vi er ikke en kapitalfond, der forudsætter en bestemt afkastgrad. For os kan succes sagtens være så meget andet, understreger Michael Møller.

Marts 2012

 

Ejerkredsen i Mayday Invest A/S udgøres i dag af syv partnere. Fra venstre er det Michael Stensbjerg, Peter B. Fleggaard, Dennis Westergaard, Michael Møller, Steen F. Pedersen, Lars Rahbek Ohlsen og Erik Rasmussen.

Møller2.jpeg - Højre billede 268

”Opfindere skal gøre det, de er gode til. Opfinde. Resten tager vi os af”, siger Michael Møller, der grundlagde Mayday Invest A/S sammen med Steen F. Pedersen.

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: