dot_animation
26.5.2024
1:1

Her samles opfindere
og patenthavere

Airvention ApS og Imakers A/S er to af virksomhederne i Mayday Invest A/S-familien

- For to år siden fik vi kontakt til Henrik Henriksen, opfinder og tidligere industrimand med bopæl på Mors. Han havde gjort en opfindelse, der ville revolutionere renholdelse af klima- og køleanlæg, havde taget patent på den og fået fremstillet en prototype.

Det fortæller Lars Rahbek Ohlsen, direktør for forretningsudvikling og partner i Mayday Invest A/S og projektleder på Airvention-projektet. 

- Vi fik skabt en platform for hans koncept omfattende en produktionskontakt i Kina, et marketing set-up, ansættelse af sælgere og aftaler med distributører. Senest er der blevet ansat en direktør, hvorefter jeg er stået af som projektleder. Og nu er man i gang med at sælge Airvention CSC-systemet, som det hedder, over store dele af verden, siger Lars Rahbek Ohlsen videre.

Cooling System Cleaner

CSC-systemet (Cooling System Cleaner) kan bl.a. anvendes på frugt- og grøntlagre, i fødevareproduktion, i kontorbygninger, hoteller, lufthavne m.m. og på sygehuse og institutioner, hvor det er en reel løsning på kølebranchens kontamineringsproblemer. I en automatisk, uafbrudt og stort set vedligeholdelsesfri renholdelsesproces nedbrydes mikroorganismer (mug, skimmel, bakterier m.m.), der ellers dannes i klima- og køleanlæg, når temperaturen falder, og luften kondenserer.

CSC-systemet bestråler kølefladerne og luften, der cirkulerer, med et særligt UVC-lys. Desuden består systemet af en højfrekvensenhed, en Airvention HF-Booster, der udsender kraftige mikrobølgestråler, som øger gær og mugs følsomhed over for det kraftige UVC-lys.

No cure – no pay

Også Imakers A/S flyttede ind for to år siden. Firmaet var blevet startet i 2006 og lå inde med en række opfindelser og patenter, da Peter E. Mathies – med en lang erhvervsbaggrund i internationale koncerner og i dag direktør og partner i Imakers A/S – kom til via Mayday Invest A/S.

- Vi har fokus på at få solgt opfindelser. Det sker ud fra no cure – no pay konceptet. Vi tager gerne ejerskab på opfindelser, typisk en ejerandel på 50 pct., men det er et forhandlingsspørgsmål, og deler overskuddet med opfinderen. Lykkes det ikke inden for en aftalt periode at få solgt opfindelsen, går den tilbage til opfinderen. Samarbejdet kan også bestå i rene konsulentydelser, siger Peter E. Mathies og fortsætter:

- Problemet for opfindere og patenthavere er ofte, at de løber panden mod muren, når det kommer til kommercialisering, udarbejdelse af forretningsplan, præsentation for bankforbindelse osv. Der tager Mayday Invest A/S over. De kommer med råstoffet, knowhow og arbejdskraft, vi sørger for forædling og realisering.

Også fra Tyskland

Opfindelserne og patenterne finder Imakers A/S via hjemmesider og et stort netværk, der omfatter vækstmiljøer, universiteter, opfinderklubber, erhvervsklubber, kapitalfonde m.fl. – og de efterhånden mange, som har hørt om Imakers-konceptet fra medierne og deres netværk. Også fra Tyskland er man begyndt at få henvendelser.

Imakers A/S har gang i en lang række opfindelser inden for IT/telekom, design/fashion, fødevarer og medico – bl.a. bordskåner med vakuumfunktion, holder til fiksering af køkkenruller, beholder til brugte batterier, plaster til bi- og hvepsestik, myggearmbånd, insektnet til lastbiler, sportstape, plastlåg til dåser til opsamling af injektionsnåle, sammenklappelig bord og stol i plast til skoler i den tredje verden og en smørekniv, ”Spread t’go”, som del af emballage til smør, smøreoste, Nutella m.m.

Andre opfindelser har udviklet sig til spin-offs og videreføres i datterselskaber.   

Marts 2012

 

Airvention CSC-systemet er en opfindelse, der vil revolutionere renholdelse af klima- og køleanlæg. Effekten af det særlige UVC-lys ses på de to billeder herover.

Rahbek.jpeg - Højre billede 286

Lars Rahbek Ohlsen, direktør for forretningsudvikling og partner i Mayday Invest A/S og projektleder på Airvention-projektet.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: