dot_animation
23.6.2024
13:37

Patentpris skærper investorers interesse

Danmark er et af de lande, man holder særligt øje med i Europa i forhold til innovation, siger direktør Jesper Kongstad fra Patent- og Varemærkestyrelsen

Høreapparatproducenten Widex A/S er den fjerde danske virksomhed på bare fem år, der er nomineret til den fornemme europæiske patentpris, European Inventor Award, og det skærper europæiske investorers interesse, lyder det fra Jesper Kongstad, direktør for Patent- og Varemærkestyrelsen.

- Uddelingen af den europæiske patentpris er hurtigt blevet en særdeles vigtig begivenhed, som tiltrækker sig opmærksomhed verden over, og ikke mindst europæiske investorer følger nøje med i, hvem der bliver udvalgt. Med de mange nomineringer er Danmark nu et af de lande, man holder særligt øje med i Europa i forhold til innovation. Widex A/S er et rigtig godt eksempel på en dansk virksomhed, der har styr på sin innovation og sine patenter, og som ved, hvor vigtigt det er at planlægge langsigtet, siger Jesper Kongstad og håber, at nomineringen vil inspirere mellemstore, innovative danske virksomheder til også at tage springet ud på den europæiske scene.

- Store danske virksomheder har virkelig taget det europæiske patentsystem til sig, og de ved, at det er afgørende at søge beskyttelse i mange lande, hvis de skal have mulighed for at skabe vækst europæisk og globalt, siger Jesper Kongstad videre.

Allerstørste fremskridt

European Inventor Award er patentverdenens svar på en Oscar og uddeles hvert år (siden 2006) til de virksomheder og opfindere, som har bidraget med de allerstørste teknologiske, sociale og økonomiske fremskridt.

Der uddeles en pris i hver af følgende kategorier: Industri, Research, SMV, Ikke-europæiske lande og Æresprisen for en livslang præstation. Ud af næsten 200 indstillede opfindere og teams er i år femten blevet nomineret af en international jury bestående af fremtrædende personligheder fra industri, videnskab, politik og medier.  

Widex A/S er nomineret i kategorien “Industri”. En kategori virksomhedsgiganter som Audi og Leica Geosystems tidligere har vundet.  Sidste år lykkedes det første gang en dansk virksomhed at vinde prisen, da Dall Energy ApS vandt i kategorien for små og mellemstore virksomheder (SMV).

Prisoverrækkelse i København

Vinderen af European Inventor Award 2012 bliver offentliggjort i København den 14. juni. Prisoverrækkelsen er organiseret af EPO, Den Europæiske Patentorganisation, i samarbejde med det danske EU Formandskab, EU Kommissionen og Patent- og Varemærkestyrelsen.

Maj 2012

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: