dot_animation
17.7.2024
17:45

Lovende muligheder for
patienter med Parkinsons syge                              

Biotekvirksomheden Concit Pharma har fået 10 mio. kr. til fortsat forskning i at afhjælpe invaliderende bevægelsesforstyrrelser, der kan være forbundet med sygdommen 

Den danske biotekvirksomhed Concit Pharma står med muligheden for over en årrække at kunne afhjælpe de invaliderende bevægelsesforstyrrelser forbundet med Parkinsons syge. I præ-kliniske forsøg på rotter har virksomheden set markante effekter ved behandling med kombinationer af allerede kendt medicin, og der er nu rejst 10 mio. kr. til at fortsætte dette arbejde.

Én procent af alle over 60 år rammes af Parkinsons syge. Sygdommen er kronisk og karakteriseret ved muskelstivhed og rysten samt nedsatte og langsomme bevægelser. Der eksisterer i dag et antal behandlingsmetoder af sygdommen, som gør, at den effektivt kan holdes nede i mange år, men desværre resulterer den medicinske behandling i bivirkningen dyskinesi i halvdelen af alle tilfælde over tid. Dyskinesi karakteriseres ved ufrivillige og ukontrollerbare bevægelser.

Concit Pharma har i nogle år forsket i behandling af dyskinesi og har netop offentliggjort, at man – ved at kombinere allerede kendte medicinske stoffer – har fundet en kombination, som giver mulighed for at afhjælpe denne invaliderende bivirkning. Behandlingsformen er veldokumenteret i rotter og er blevet patenteret. De to stiftere, John Bondo Hansen og Mikael Thomsen, går nu i gang med at optimere kombinationen af medicinske stoffer, så de indenfor de næste år kan testes i kliniske forsøg på mennesker.

Et kvalitetsstempel

Concit Pharma har også for nylig fået Dr. Magnus Persson som en del af deres bestyrelse, hvilket betragtes som et kvalitetsstempel. Magnus Persson har et omfattende netværk og en vidtfavnende karriere indenfor Life Science, hvor han succesfuldt har stiftet, ledt og finansieret et stort antal virksomheder. I bestyrelsen er endvidere Dr. Sissel Vorstrup, der tidligere har været overlæge på Rigshospitalet og chef for klinisk udvikling på Lundbeck.

- Parkinsons syge berører både patienter og deres pårørende voldsomt. For os er det fantastisk at få mulighed for at udvikle medicin til at behandle patienter, der lider af en så alvorlig sygdom. Med denne investering og tilknytningen af Magnus Persson til bestyrelsen får vi optimale arbejdsbetingelser fremadrettet, siger John Bondo Hansen, CEO i Concit Pharma, og suppleres af Magnus Persson, der siger:

Alvorlig bivirkning

- Dyskinesi er både fysisk og psykisk en alvorlig bivirkning af medicinsk behandling af Parkinsons syge og et af de væsentligste udækkede behov indenfor behandlingen af sygdommen. En sygdom, som det vurderes, at der årligt bruges over 15 mia. kr. på at behandle. Concit Pharma har med begrænsede midler opnået imponerende resultater, og jeg glæder mig til at deltage i det fremadrettede arbejde.

I forbindelse med de flotte resultater har Concit Pharmas to nuværende investorer – SEED Capital og Novo Seeds – investeret yderligere 10 millioner kroner i virksomheden.

Innovative medicinske behandlingsformer

Concit Pharma er en dansk biotekvirksomhed, som identificerer og udvikler innovative medicinske behandlingsformer. Virksomheden fokuserer på at kombinere, reformulere og repositionere sikre og effektive lægemidler. Ved at kombinere allerede anvendte lægemidler kan udviklingsprocessen fremskyndes og risikoen for uventede fund minimeres.

Juni 2012

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: