dot_animation
23.6.2024
12:56

Brændselscellesystemer 
til teleselskab i Kina

Dantherm Power leverer 50 nødstrømsforsyninger baseret på brændselsceller og brint til verdens største telekommunikationsselskab 

Efter en ihærdig indsats er det lykkedes Dantherm Power at blive udvalgt til at levere 50 nødstrømforsyninger baseret på brændselsceller og brint til verdens største telekommunikationsselskab, China Mobile. Leverancen ses som en første prøveordre, der for Hobro-virksomheden selvsagt har meget spændende perspektiver.

De danskudviklede nødstrømforsyninger er nu officielt godkendt af China Mobile for installation i firmaets mobiltelefonnetværk ved 30 mobiltelefonmaster. På 20 af stationerne skal der integreres to, og på de resterende skal der monteres en af Dantherm Powers DBX2000 nødstrømforsyninger. 

Aftalen er kommet i stand gennem Azure, Dantherm Powers partner i Kina, efter flere års tæt samarbejde på dette marked. Vellykket installation og drift af de 50 systemer forventes at føre til kommerciel implementering af Dantherm Power systemerne i en betydelig del af China Mobiles netværk.

670 millioner abonnenter

China Mobile leverer mobile tale- og multimedietjenester gennem sit landsdækkende telenet. Selskabets 670 millioner abonnenter udgør det største kundeunderlag blandt alle mobiltelefoniudbydere og udgør ca. 70 % af markedet på det kinesiske fastland. Kina er det største mobilmarked i verden.

Installationen af de 50 nødstrømforsyninger forventes at vare i flere måneder med start i juni 2012 og kommer til at foregå forskellige steder i Kina – herunder Beijing, Shanghai, Shenzhen og Xinjiang. Lokal integration sikres gennem samarbejde med Azure (Azure Hydrogen Energy Science and Technology Corporation). Azure har modtaget formel tilkendegivelse fra China Mobile på testen, som vil fokusere på integration og holdbarhed af brændselscellesystem som en udbredt erstatning for eksisterende blysyrebatterier placeret på udendørs telecom basestationer.

Bæredygtighedsprogram

China Mobile har i en række år satset på et bæredygtighedsprogram og begyndte at udgive Corporate Sustainability Reports i 2007. China Mobile er det eneste selskab fra det kinesiske fastland, som er repræsenteret i Dow Jones bæredygtighedsindexet. Selskabet er aktivt i udviklingen og anvendelsen af miljøvenlige løsninger med lav CO2 udledning, og anvendelsen af brændselscelle nødstrømsløsninger er en del heraf.

Med støtte fra EUDP

Udviklingen af brændselscellesystemet er foregået med støtte fra det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, EUDP, under  Energistyrelsen. Større teknologiske gennembrud blev desuden gjort mulige af det dansk-canadiske samarbejdsprojekt ”CanDan” med støtte fra EUDP. Nødstrømforsyningen DBX2000 hører til blandt de brændselscelleprodukter, Dantherm Power har udviklet under CanDan programmet.

Dantherm Power, der udvikler og producerer nødstrømssystemer og mindre kraftvarmesystemer baseret på brændselscelleteknologi, er ejet af Ballard Power Systems, Dantherm A/S og Danfoss A/S. 

Juni 2012

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: