dot_animation
26.5.2024
1:46

Succes i hestebranchen worldwide

En idé opstået under døtrenes ridning blev til et nyt produkt og starten på Innordic International A/S

Det er nordfynsk idyl, så det batter. Vejen, omkranset af frit voksende højt græs og vilde planter, er så smal, at selv passagen af en modkørende cyklist vil kræve lidt ekstra opmærksomhed. Indtrykket af idyl fastholdes ved ankomsten til Torupvej 45 lidt uden for Skamby. Et nedlagt landbrug er omdannet til et ”paradis på jord” for mennesker og heste, og i et hjørne af en tidligere staldbygning er der indrettet et beskedent, men topmoderne kontor med seks arbejdspladser.

Så vidt er der intet, som tyder på, at her foregår innovation på højt plan – ”Innovation with care” helt præcist. Og at der her holder et verdensomspændende millionforetagende til. Bygget op i løbet af blot et par år.

Men det står hurtigt klart, når først Svenning Tvede, iværksætter og indehaver af Innordic International A/S, begynder at fortælle.

Fortællingen tager sit udgangspunkt i en ridehal. Hans to døtre er begge ivrige ryttere og aktive inden for ridebanespringning, og det var under deres ridning, at han begyndte at undre sig. Undre sig over, at der ikke fandtes en bedre løsning end at pøse millioner af liter god drikkevand på underlaget, som hestene gik, løb og sprang på. For at komme det værste støv til livs.

Støv er farligt for heste

En rigtig dårlig løsning, syntes han. Og begyndte at tænke i andre løsninger. Det var i 2008. To år senere lancerede han sit første Innordic-produkt. GreenTrack. Et produkt til at behandle ridebaner med. En væske, der absorberes i sandkorn og sikrer, at det ikke støver, når heste tramper rundt i sandet, og at det ved frostgrader ikke fryser til en hård skorpe, som heste har svært ved at finde fodfæste på. 

- Støv er farligt for hestes helbred. Det kan i yderste konsekvens give dem ”stenlunger”. Det samme som minearbejdere kan blive udsat for, fortæller Svenning Tvede og fortsætter:

- Vi har stor succes med GreenTrack specielt i Norge og Sverige, fordi produktet ikke kan fryse. Med de frostgrader, man har i de to lande, bliver underlaget hårdt som beton om vinteren, og førhen havde man kun salt og andre kemikalier til at bekæmpe frosten med. Men det kan også ”støve” fra kemikalier, og den støv er farlig ikke kun for heste, men også for ryttere og trænere. Med GreenTrack har vi løst problemet, og som en sidegevinst bliver ridehallen ikke snavset til, som det ellers sker, hvor der er meget støv. Nu er hele miljøet i hallen bare totalt rent. 

For to år siden gav Svenning Tvede sin egen ridehal en omgang GreenTrack.

- Og vi har ikke vandet den en eneste gang siden, siger han og lader en finger glide hen over træbarrieren. Ikke ét gran støv er der at se på fingeren.

Kompeet – krumtappen i firmaet

Under døtrenes ridning blev han opmærksom på endnu en problemstilling omkring heste. Mangel på energi, når de skulle præstere flere dage i træk. Ridestævner strækker sig ofte over to-fire dage, og han bemærkede, at hestenes energi begyndte at ”dykke” efter en tid. Også det gik han hjem og funderede over. Hvordan kunne det løses på en naturlig og sund måde?

Resultatet blev opsigtsvækkende. Kompeet kom produktet til at hedde og blev ligesom GreenTrack lanceret i 2010. Det er vegetabilsk fedt til heste. Og det blev hurtigt og er den dag i dag krumtappen i Innordic International A/S.

- Kompeet har løftet os op på verdensplan. Vi sælger produktet i Kina og store dele af det øvrige Østen, Australien, New Zealand og hovedparten af det amerikanske og det europæiske kontinent. Vi mangler stort set kun den arabiske verden, og der er vi godt i gang med at få foden inden for, siger Svenning Tvede.    

Hesten bliver glad

Heste kan få energi på to måder. Gennem sukker og fedt. Sukker har samme virkning på heste som på mennesker, og han koncentrerede sig derfor om fedt, plantefedt. Heste mangler imidlertid evnen til at nedbryde plantefedt, en stor del forbliver ubehandlet, fordi heste ikke har en galdeblære. Løsningen blev et produkt udviklet af planteolier, som emulgerer i vand og optages 100 pct. i en hests organisme.

- Allerede inden for en uge giver Kompeet energi og velvære, uden at hesten bliver overenergisk. Produktet kan anvendes inden for alle hestesportsgrene, og effekten af Kompeet kan konstateres derved, at hesten ganske enkelt bliver glad, fortæller Svenning Tvede og tilføjer, at han stod over for specielt én stor udfordring i starten:

- Ingen troede på det! Ingen troede på mig, når jeg forklarede, hvad Kompeet kunne gøre for deres heste! Hestesport er meget traditionsbunden, og som novice i faget havde jeg svært ved at komme ind på markedet med nytænkning, siger Svenning Tvede, der er uddannet tekniker og har drevet shippingvirksomhed med speciale i containertransport af biler i mange år, før han startede Innordic International A/S.

Forærede seks tons væk

Han besluttede derfor at forære seks tons Kompeet væk.

- I stedet for at jeg fortalte om produktet, lod jeg produktet tale for sig selv. Og det er vejen til succes. Samtidig gjorde jeg det til firmapolitik, at kunderne kunne få alle deres penge tilbage, hvis produktet ikke virkede. Jeg har ikke tilbagebetalt så meget som en krone. Og nu er Kompeet etableret og kendt verden over blandt hesteejere. Således anvendes produktet til en del heste under OL i London, understreger han og tilføjer, at ”pengene tilbage”-politikken for længst er blevet irrelevant.

Den ultimative godkendelse og anderkendelse fik han, da Hongkong Jockey Club godkendte produktet. Hongkong Jockey Club er ”toppen af poppen” inden for hestesport med 16 dyrlæger ansat og verdens mest avancerede laboratorium, der bl.a. bruges i forbindelse med dopingtests. Senest har også Shanghai Turf Club, der rangerer på niveau med Hongkong Jockey Club, godkendt Kompeet. 

Lodret opad

- Salgskurven for Kompeet går næsten lodret opad, siger Svenning Tvede, der mærker stor interesse for sit firma fra kolleger med langt større organisationer end hans. Hvad deres bejlen fører til, er endnu uvist, men så meget kan han dog sige:

- Vi står i en spændende situation i forhold til den fortsatte udvikling af firmaet.

Juli 2012

 

Svenning Tvede, iværksætter og indehaver af Innordic International A/S, fotograferet hvor det hele startede - i en ridehal.

DSC_0005.JPG - Højre billede 2276x1674

Kompeet - har løftet virksomheden op på verdensplan.

Heste.jpg - Højre billede 673x624

Innordic International A/S har succes i hestebranchen worldwide.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: