dot_animation
30.9.2022
12:19

Otte års udviklingsarbejde bag største ordre nogensinde

KH Microflex A/S har udviklet ny maskine til DuPont efter en faseopdelt innovationsproces

Otte års udviklingssamarbejde med den amerikanske koncern DuPont har resulteret i den største ordre nogensinde til KH Microflex A/S i Ringe. En ordre der forventes at kunne indbringe den fynske virksomhed et trecifret millionbeløb.

Det lange udviklingsforløb har været en stor udfordring for virksomheden, og der var downperioder undervejs, hvor direktør og indehaver af KH Microflex A/S Søren Jørgensen havde svære spekulationer og i en enkelt situation regulært var ved at ”knække halsen” økonomisk.

- Det er svært at kalkulere innovation, og det er ekstremt svært i et så langt forløb, som der her var tale om, siger han.

Men når enden er god, er alting godt. Og oven i den store ordre har forløbet også givet virksomheden en masse erfaring i at udvikle og tænke innovativt.

- Vi er blevet hamrende dygtige af det. Vi har flyttet os markant i måden, vi tænker på. Der er nærmest tale om en kulturforandring i virksomheden, siger Søren Jørgensen og tilføjer:

”Wisdom of the crowd”

- Gennem hele forløbet har vi arbejdet tæt sammen med nogle særdeles dygtige ingeniører fra DuPont, virkelige topingeniører, der jævnligt har været på besøg hos os. Al udvikling og alle møder med DuPont-ingeniørerne er foregået her i Ringe, og det har været lærerigt for os. Vi har ofte været op imod en halv snes mennesker til disse møder, og alle har givet sine meninger og idéer til kende. I udviklingssammenhæng er det interessant. Jo flere input, jo mere nuanceret og jo bedre produkt kommer der ud af det. ”Wisdom of the crowd” kalder amerikanerne det.

En række faser

Innovationsprocessen hos DuPont er opdelt i en række faser, der alle afsluttes med en rapportering og bevilling af midler til næste fase, hvis projektet får grønt lys for at fortsætte.

Først afprøves idéen med ”breadboard” (en tidlig udgave af en prototype). Derefter kommer et ”scoutingtest”-forløb, hvor der lægges mere på idéen og testes, inden man bygger en ”concept demonstration unit”. Efter endnu en test bliver det tid til at producere ”candidate units” (CU).

- Der er nu gået fire år, og her begynder det for alvor at blive seriøst. Vi får ordre på tre CU-maskiner, som skal produceres ud fra omfattende specifikationer. Desværre mistolker vi disse specifikationer i vores tilbud, men får os forhandlet til rette med DuPont og undgår det helt store tab. Til gengæld viser de tre CU-maskiner sig at være så gode, at de alle tre bliver solgt videre til kunder efter tests hos DuPont i USA og Tyskland og hos en kunde. Normalt bliver CU-maskiner skrottet, fortæller Søren Jørgensen.  

Denne fase slutter i 2008, og efter nye tests af såkaldte ”pilot units” er man klar til at producere prototyper. Ultimo august 2011 er der 15 prototyper ude at stå hos kunder, og bliver tilbagemeldingerne fra disse gode, er det færdige produkt ved at være klar.

- Vi vil nok få ”commercial units”, sidste fase i forløbet, at se til næste år. Det er i hvert fald mit bud, siger Søren Jørgensen.

December 2011

 

Søren Jørgensen, direktør og indehaver af KH Microflex A/S, og projektleder Marianne Andersen foran den såkaldte ”Fast Round Processor”, som den midtfynske virksomhed skal levere til DuPont.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: