dot_animation
23.6.2024
13:44

Internationalt gennembrud
for smart grid virksomhed

GreenWave Realitys intelligente løsninger til energikontrol i hjemmet kan spare 10-20 pct. energi

Danske GreenWave Reality, der udvikler intelligente løsninger til energikontrol i hjemmet, står foran et stort internationalt gennembrud. Virksomheden har inden for de sidste måneder indgået aftaler med energiselskaberne E.ON og Fortum og har netop modtaget ”Integrated Home Systems & Multi-Room Audio/Video” på verdens største messe for forbrugerelektronik, CES i Las Vegas. Desuden har virksomheden modtaget prisen som bedste virksomhed i kategorien ”smart grid/sustainable IT” i Global Cleantech Cluster Associations årlige kåring af vækstvirksomheder.

At kunne kontrollere alle elektriske apparater, lyset og varmen i sit hjem via en smartphone og at kunne etablere en sådan løsning blot ved at sætte en enkelt boks i stikkontakten – det er ideen bag GreenWave Reality, der i 2008 begyndte udviklingen af løsninger til energi-intelligente hjem. I dag har GreenWave Reality udviklingsafdelinger i København, Singapore og Californien og har nyligt indgået flere aftaler med energiselskaber om at udrulle deres løsninger – herunder E.ON, Fortum og Nuon.

- Blot ved at installere vores systemer viser de foreløbige resultater, at man kan spare 10-20 pct. energi i hjemmet. Men gennem monitoreringen vil de fleste kunne spare endnu mere, fordi man på en nem og intuitiv måde kan finde f.eks. energisynderne blandt sine elektriske apparater, siger Peter Wilmar Christensen, medstifter af GreenWave Reality og chef for Europa.

Plug’n’play system

GreenWave Realitys løsninger består af et plug’n’play system til styring af alle elektriske enheder samt varmestyring via termostater i hjemmet – uanset hvor i verden man befinder sig. Med sin smartphone, tablet eller pc kan man således regulere lys og varme, tænde og slukke for sine elapparater samt både følge og analysere sit energiforbrug. Systemet fungerer meget intuitivt og brugervenligt, kræver ingen el-installationer eller intelligente elmålere og kan sættes op i løbet af 30 minutter. Som et tillæg til systemet har GreenWave Reality desuden udviklet en LED pære med indbygget radiochip, der gør, at man kan kontrollere tænd og sluk samt lysdæmpning trådløst og automatisk, så pærerne eksempelvis følger lyset udenfor.

- Vi er nået rigtig langt siden starten for bare fire år siden, siger Peter Wilmar Christensen og fortsætter:

- Der er meget stor interesse for vores løsninger, men selv om systemet i sig selv er meget let at gå til, er det en innovativ og ny måde at tænke på. Energiselskaberne tænker sig generelt godt om, før de går nye veje, men jeg er dog ikke i tvivl om, at vi med den internationale anerkendelse, vi har fået, kan åbne endnu flere døre til energiselskaberne rundt omkring i verden og forhandler allerede nu med en lang række selskaber.

Langt fremme inden for ”intelligent grid”

Marianna Lubanski, Executive Director i Copenhagen Cleantech Cluster, som GreenWave Reality er medlem af, supplerer ham og siger:

- Den danske smart grid sektor har nogle af verdens førende virksomheder og største kompetencer. Ud af alle projekter i EU inden for “intelligent grid” udføres 22 procent i Danmark, hvilket siger noget om, hvor langt fremme vi er på området. GreenWave Reality er sammen med andre innovative virksomheder i Copenhagen Cleantech Cluster et eksempel på, hvordan teknologi udviklet i en dansk kontekst er i stand til at positionere sig stærkt på verdensmarkedet for cleantech.

November 2012

 

 

Med sin smartphone, tablet eller pc kan man regulere lys og varme, tænde og slukke for sine elapparater samt både følge og analysere sit energiforbrug.Peter.jpg - Højre billede 984x1297

Peter Wilmar Christensen
– medstifter af GreenWave Reality og chef for Europa.Family_02_LowRes.jpg - Højre billede 1030x803En enkelt boks i stik-kontakten – og man kan kontrollere alle elektriske apparater, lyset og varmen.

 

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: