dot_animation
23.6.2024
14:20

Dansk sundhedsinnovation jorden rundt 

Innovation Centre Denmark og danske virksomheder drager ud i verden med innovative IT-baserede løsninger på fremtidens sundhedsudfordringer

Fire gange inden for de seneste 10 måneder er en dansk delegation indenfor sundhedsinnovation draget ud i verden med innovative IT-baserede løsninger på fremtidens sundhedsudfordringer. Senest har ”Health Care Van 2.0” været en tur i Silicon Valley i USA. Tidligere har destinationen heddet Sydtyskland (Dortmund/Midt-Vesttyskland) og Kina (Shanghai). Målet er at sikre grobunden for fremtidens vækst i Danmark igennem internationale partnerskaber.  

Bag turene står Innovation Centre Denmark, der er etableret i samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Ministeriet for forskning, innovation og videregående uddannelser. Innovation Centre Denmark har til formål at styrke forskning og innovation i Danmark og  markedsføre Danmark som et førende videnssamfund, og der er danske innovationscentre i Silicon Valley, München, Hongkong og Shanghai. Innovationscentrene skaffer adgang til viden, teknologi og netværk i udvalgte globalt førende forsknings- og innovationsmiljøer.

Et foregangsland

Danmark er et foregangsland, når det gælder velfærdsteknologi og brugen af IT inden for sundhedssektoren, og jordomrejsen skal være med til at sikre, at danske sundheds-IT virksomheder og institutioner bliver en del af løsningen på de store sundhedsudfordringer, der præger dagsordenen i både Kina, USA og Europa. Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr forklarer, hvorfor det er vigtigt, at dansk sundhedsinnovation bliver kendt uden for landets grænser:

- Når amerikanerne tredobler deres investeringer i velfærdsteknologier på ét enkelt år, kineserne over de næste 30 år skal etablere 5.000 nye hospitaler, og vores nærmeste naboer i syd står med en aldrende og stadig mere sundheds- og plejekrævende befolkning, så er det vigtigt, at danske fagfolk og virksomheder kommer tidligt på banen med deres innovative teknologier og løsninger og får skabt de internationale partnerskaber, der skal skabe grobund for fremtidens eksportsuccesser.

Et bredt spektrum af repræsentanter fra Danmarks sundhedsteknologiske felt har været med på hele eller dele af turen jorden rundt. Det gælder store spillere som Delta, Radiometer og KMD, iværksættervirksomheder som New’ish og Vendlet samt en række forskningsinstitutioner, netværk og offentlige institutioner som Maersk Mc-Kinney Instituttet (Syddansk Universitet), Welfare Tech, Medtech Innovation Center og Medico Innovation.

Store forventninger

Hos Claus Ingemann, administrerende direktør i New’ish, der har udviklet en teknologi, som kan aflæse stregkoder på hospitaler og dermed lette læger og sygeplejerskers adgang til patientjournaler og betjening af indviklede apparater, er forventningerne til  ”Health Care Van 2.0” i USA store.

- Vores firma er kun et år gammelt. Vi har brugt det mest af tiden på at udvikle vores produkt og har ikke en stor salgsafdeling bag os. I juni deltog vi i Innovation Centre Denmarks ”Missed Opportunities in Southern Germany”-event og fandt hurtigt ud af, at hvis du bruger blot en uge der og møder alle de relevante kontakter, så åbner et lukket marked sig op på ingen tid. Vi håber, det samme vil ske i Californien, siger New’ish-direktøren, som ser frem til at finde mulige forhandlere og samarbejdspartere såvel som hospitaler, der kan teste firmaets Workflow-to-go® løsning i USA.

November 2012

 

  Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr.

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: